Daciana Sârbu propune reducerea TVA la alimentele BIO
Daciana Sârbu speră ca de la 1 ianuarie anul viitorul să fie redus TVA la alimentele BIO, precum și la fructe și legume.
Adăugat: 29 Aprilie 2014
Ultima actualizare:29 Aprilie 2014
Foto: Daciana Sârbu, europarlamentar PSD
Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, candidat pentru un nou mandat afirmă ca reducerea TVA la alimentele BIO ar fi în avantajul agriculturii ecologice.
Declaraţia a fost făcută în cadrul seminarului organizat de Institutul Social Democrat ''Ovidiu Şincai" în parteneriat cu Asociaţia Bio-România.
"Vom fi susţinătorii acestui proiect. La anul aş vrea totuşi să vă dăm acel TVA redus la produsele bio, începând cu 1 ianuarie. Pentru noi toţi ar fi minunat să avem această măsură pusă în aplicare, aşa cum s-a întâmplat şi cu TVA la pâine şi înţeleg că se va întâmpla şi cu cel la legume şi fructe", a spus Daciana Sârbu.
"România puternică în Europa" este sloganul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC.
În cadrul unui miting electoral desfăşurat la Bacău, preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat că Alianţa trimite la Bruxelles eurodeputaţi cu experienţă, dar şi tineri bine pregătiţi.
Liderul social-democrat a subliniat că România merge în Europa ca a şaptea naţiune a Uniunii, cu mândrie şi încredere, ne-a informat corespondentul RRA, Ştefan Daraban.
PMP vrea unificarea dreptei
Teodor Baconschi aflat pe listele Partidului Mişcarea Populară a declarat la Ploieşti că formaţiunea sa îşi doreşte unificarea dreptei, dar nu înainte de o reformare a clasei politice.
"Vrem să provocăm o primenire a întregii clase politice şi bineînţeles că scorul electoral din 25 mai va fi o ocazie bună pentru a aşeza exact câte voturi în dreptul fiecărui partid, după care vor începe nişte negocieri, dar nu cu oricine şi în orice condiţii", a susținut Baconschi.
PDL militează pentru apărarea statului de drept
Theodor Stolojan, cel care deschide lista PDL la alegerile din 25 mai, susţine că printre priorităţile partidului pentru viitorul mandat se află consolidarea integrării europene a României.
PDL va milita pentru apărarea statului de drept, va lupta împotriva fraudei şi evaziunii fiscale, dar şi pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro.
"Ideea că nu suntem suficient de dezvoltaţi şi că de asta nu intrăm în euro e complet eronată. E antiromânească. De ce? Pentru că, dacă România, prin absurd ar produce numai mături se poate integra în zona euro", a declarat Stolojan.
PNL propune eliminarea restricțiilor pe piața muncii pentru români
Europarlamentarul PNL, Renate Weber, candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European.
Ea propune eliminarea actualelor restricții de pe piața muncii pentru români și integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Renate Weber, susține că Uniunea Europeană are proiecte suficiente pentru tineret.
"Am fost surprinsă să văd cât de multe posibilităţi de finanţare directă există de la Comisia Europeană. StartUp-uri pentru ONG-uri, dar şi pentru tinerii întreprinzători care vor să acceseze fondurile. Avem fantastici de buni IT-işti, dar ca nivel de accesare site-urilor pe care le oferă Comisia Europeană prea puţini", a susținut Weber.
Liga: Există discrepanță între agenda cetățeanului și cea a partidelor
Independentul Dănuţ Liga şi-a lansat campania pentru alegerile europarlamentare într-un cartier bucureştean, alături de cetăţenii care i-au cerut înscrierea în cursa electorală.
"Unul din motivele cele mai mari care au stat la baza acestei decizii a fost discrepanţa între agenda zilnică a cetăţeanului şi a omului de rând şi agenda partidelor politice. Am avu o surpriză plăcută din partea locuitorilor sectorului 6. Mi-au depus peste 80.000 de semnături pentru a putea candida ca independent", declară Liga.
UDMR: Problema României, lipsa strategiei
Antal Lorant, candidat din partea UDMR susţine că deşi România a accesat doar 30% din fondurile europene ar trebui să avem în vedere şi aspectele pozitive, adică rezultatele obţinute .
Antal Lorant afirmă că cea mai mare problemă a României o constituie lipsa unei strategii realizabile, iar din acest motiv consideră necesară prezentarea în cât mai multe rânduri, a unei imagini reale despre România, se precizează într-un comunicat primit la redacţie.
Dezbatere pentru președinția Comisiei Europene
Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene au participat astăzi la o nouã dezbatere, organizată la Parlamentul European.
"Vreau o Europă a cetăţenilor şi nu a băncilor şi speculanţilor financiari. Cei care fac miliarde profit şi nu plătesc taxe, iar cetăţenii obişnuiţi plătesc în locul lor. Vreau să duc Europa într-o altă direcţie. Cetăţenii obişnuiţi nu trebuie să plătească daunele crizei cu şansa vieţii lor", a afirmat Martin Schulz din partea social-democraţilor europeni.
Jean-Claude Juncker, din partea popularilor europeni militează pentru crearea de noi locuri de muncp și pentru combaterea extremisului.
"Candidez pentru o Europă care va crea locuri de muncă şi va încuraja IMM-urile şi stabilitatea pieţei financiare. Voi candida pentru o Europă care va combate orice formă de extremism, dar care luptă pentru a fi corectă faţă de toţi cetăţenii", a spus Juncker.
Guy Verhofstadt, din partea grupului liberalilor, mizează pe economie și pe crearea de locuri de muncă.
"Vreau să stabilizez economia şi să creez noi locuri de muncă. Aceasta este singura mea prioritate pentru următorii cinci ani, dar pentru aceasta avem nevoie de o altă Europă. Asta a demonstrat că nu a administrat problema", a spus Verhofstadt, citat de corespondentul RRA, Cerasela Rădulescu.
Singura femeie aflată în cursă este Ska Keller, din partea grupului verzilor.
"Noi, verzii, oferim o Europă mai democratică, o Europă a justiţiei sociale care are grijă de nevoile oamenilor, de drepturile sociale. Aceasta este oferta noastră pentru Europa şi dvs veţi decide în luna mai", subliniază Ska Keller, din partea grupului verzilor.
Editor:
Luminița Apostolescu
Articole pe aceeasi tema