"Dacian Cioloş, un sălăjan patru ani la Palatul Victoria"

Lucian Bode deschide lista de candidaţi PNL pentru Camera Deputaţilor în judeţul Sălaj.

Adăugat: 5 Decembrie 2016
Ultima actualizare:5 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş
trimite pe mail

El a vorbit într-o conferinţă de presă despre programul partidului şi susţinerea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier:

"Dacian Cioloş, propunerea PNL prentru funcţia de prim-ministru, un sălăjan patru ani la Palatul Victoria va însemna enorm de mult pentru judeţul Sălaj. Sunt convins că după 4 ani cu Cioloş la Palatul Victoria, Sălajul nu va mai fi cel mai sărac judeţ din Transilvania, aşa cum este după 12 ani de administraţie pesedistă la nivelul judeţului Sălaj", a afirmat Bode.

Adelina Coste, candidează pentru un mandat de deputat în judeţul Bihor din parea PSD.

Ea spunea într-o conferinţă de presă că şi-a desfăşurat campania electorală în special în mediul rural.

"Am întâlnit în judeţ oameni care ştiau de oferta electorală a PSD şi au ştiut să facă diferenţa între programul prezentat de PSD şi programul prezentat de către PNL. Întrebările care ni s-au pus, bineînţeles, fiind în mediul rural, au fost legate de pensii. Marea parte aveau pensia minimă pe economie. Se trăieşte foarte greu la ţară. Am prins zone care erau la nivelul subzistenţei", a subliniat aceasta.

Deputatul european Sógor Csaba a discutat cu candidaţii UDMR din judeţul CLuj despre miza alegerilor şi importanţa prezenţei parlamentare a comunităţii maghiare din România.

El a susţinut că pentru un viitor comun în Transilvania este nevoie de o prezenţă puternică a minorităţii maghiare la Bucureşti şi la Bruxelles, informează un comunicat primit la redacţie.

Europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European, susţine că este nevoie de o curăţire morală în politica românească.

Ea a vorbit şi despre promovarea tinerilor în politică.

"Deşi marea majoritate a partidelor se laudă cu un proces de înlocuire, opinia mea este că e o foarte greşeală pentru că, dacă continuăm cu generaţiile succesoare şi să fracturăm generaţiile, nu vom reuşi foarte mult în România. E nevoie de toată lumea şi eu nu sunt un fan al înnoirii bruşte în politică pentru că am văzut foarte clar ce înseamnă tineri în actualul guvern", a spus Nicolai.

Norica Nicolai a fost prezentă la Braşov pentru susţinerea candidaţilor ALDE.

Preşedinta filialei PMP Prahova, Cătălian Bozianu candidează pentru un mandat de deputat. Ea a amintit câteva dintre obiectivele partidului.

"Suntem singurul partid care are curajul să se lupte pentru un proiect naţional: unirea cu Republica Moldova. Suntem singurii care se luptă pentru un fapt cerut şi votat deja de majoritatea covârşitoare a românilor: reducerea numărului de parlamentari la 300. Suntem singurii care au curajul să propună un parteneriat corect între stat şi cetăţean pentru ca drepturile fiecărui român să fie respectate de instituţii, fie că vorbim de administraţie, de justiţie sau de legislativ", a susţinut reprezentanta PRM.

Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a prezentat într-o conferinţă de presă, câteva din realizările legislative susţinute de deputaţii minoritătţilor naţionale.

"Am reuşit să introducem câteva clauze noi: prioritate pentru soluţionarea cererilor supravieţuitorilor holocaustului. Sunt oameni care au dat cereri de 10-20 de ani şi nu au bţinut încă răspuns. Tot prin această lege se recunoaşte dreptul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti de a fi continuatorul de drept al tuturor organizaţiilor de origine evreiască făra să fi fost consfinţite ca atare", a afirmat Aurel Vainer.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza