Dacian Cioloş, întâlnire cu preşedintele şi premierul Franţei

Premierul Dacian Cioloş se întâlneşte, în a doua zi a vizitei sale la Paris, cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cu premierul Manuel Valls

Adăugat: 10 Iunie 2016
Ultima actualizare:10 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Arhiva foto
trimite pe mail

Şeful executivului va discuta cu omologul său francez despre o actualizare a parteneriatul strategic în vigoare de mai mulţi ani între cele două ţări.

Dacian Cioloş a mers la Paris şi în urmă cu şase luni, când preşedintele Francois Hollande a avut cuvinte de laudă pentru munca sa în calitate de comisar european pentru agricultură.

După întrevederea cu şeful executivului francez va fi semnată şi actualizată foaia de parcurs a parteneriatului strategic româno-francez ce asigură mecanisme concrete de implementare a prevederilor parteneriatului dintre cele două ţări, document încheiat în urmă cu opt ani, moment ce va fi urmat de declaraţii de presă, precizează trimisul RRA la Paris.

Până la primirea sa la Palatul Elysée în jurul orei 21:00, ora Bucureştiului, de către şeful statului francez, premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu reprezentanţii Academiei franceze de Agricultură, dar şi cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morţi în atentatele de aici, de la Paris, din 13 noiembrie anul trecut.

Ulterior, împreună cu preşedintele Francois Hollande, şeful executivului român va participa la ceremonia de deschidere a campionatului european de fotbal pe Stade de France, unde vor şi viziona meciul Franţa-România.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza