Dacian Cioloș, desemnat de PNL viitorul premier după alegeri

Consiliul Naţional al PNL a adoptat şi "Platforma "România 100"", elaborată de Dacian Cioloş ca viitor program de guvernare.

Adăugat: 2 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Consiliul Naţional al PNL a decis să-l desemneze pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru în cazul în care partidul va reuşi să formeze o majoritate parlamentară, după alegerile din decembrie.

Consiliul şi-a asumat şi Platforma "România 100", elaborată de Dacian Cioloş, despre care a spus că este compatibilă cu programul liberal de guvernare.

Dacian Cioloş a mulţumit pentru sprijinul acordat şi speră ca împreună cu PNL să construiască un alt tip de guvernare pentru România.

"Am răspuns invitaţiei lor pentru a le putea prezenta şi pentru a putea susţine ce am propus şi sper eu ca aceste idei să nu rămână doar pe hârtie, ele să se regăsească şi în programele de guvernare pe care le vor propune în campania electorală", a spus Cioloş.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi-a reafirmat sprijinul pentru actualul premier şi spune că platforma propusă de PNL, Dacian Cioloş şi programul de guvernare al PNL sunt două proiecte compatibile.

"Liberalii nu sprijină astăzi un om, sprijină un mod de acţiune, un alt fel de fel de a gândi societatea românească. Mergem în faţa românilor cu o propunere simplă: un premier care astăzi nu este membru de partid şi care va avea un cabinet din oameni oneşti, care vor avea susţinerea unei majorităţi parlamentare care va schimba în bine societatea românească", a declarat liderul PNL.

Alina Gorghiu a mai declarat că în viitorul mandat, PNL va milita pentru bunăstare şi reforma societăţii.Autor:
Gabriel Klimowicz
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza