Dacian Cioloş: De Ziua NATO, un omagiu adus militarilor români căzuţi la datorie

Premierul Dacian Cioloş a marcat, printr-un comunicat al executivului, Ziua NATO, amintind că România face parte de 12 ani din Alianţa Nord-Atlantică, omagiind cu această ocazie jertfa militarilor români căzuţi la datorie.

Adăugat: 3 Aprilie 2016
Ultima actualizare:3 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

MESAJUL PREMIERULUI DACIAN CIOLOŞ

Provocările de securitate din regiune şi din întreaga lume au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea întăririi capacităţii NATO de descurajare a conflictelor şi de apărare, inclusiv pe flancul estic. România s-a angajat şi este pregătită să contribuie la acest obiectiv, cu propuneri concrete, în perspectiva summit-ului NATO care va avea loc în luna iulie, la Varşovia.

De asemenea, operaţionalizarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă de la Deveselu şi transferul acesteia către NATO sunt în grafic. Prezenţa acestui sistem pe teritoriul românesc şi, implicit, al NATO, nu trebuie însă interpretată ca o ameninţare la adresa unei ţări anume, ci ca un sistem defensiv în faţa unor potenţiale ameninţări externe.

Şi, nu în ultimul rând, Guvernul menţine angajamentul făcut ca ţară, odată cu aderarea la NATO, de creştere a capacităţii operaţionale a Armatei, coroborat cu alocarea fondurilor necesare pentru înzestrarea corespunzătoare a armatei, dar şi pentru creşterea calităţii vieţii militarilor.

Astăzi este momentul să le mulţumim tuturor celor care au contribuit prin eforturile şi profesionalismul lor la respectul de care se bucură România în rândul statelor aliate şi să omagiem jertfa militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni ale NATO.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza