Dacian Cioloş cere primarilor eficienţă în cheltuirea banului public

Prezent azi la cea de-a XIX-a sesiune a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, premierul Dacian Cioloş le-a cerut primarilor comunelor din ţară mai multă eficienţă în cheltuirea banilor publici.

Adăugat: 22 Februarie 2016
Ultima actualizare:22 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a spus că chiar dacă este un an electoral, bugetul de stat rămane acelaşi şi nu pot fi acordate mai multe fonduri pentru proiectele locale.   

Potrivit premierului, sunt trei sunt problemele majore cu care se confruntă administraţia publică locală din România, şi anume: fragmentarea, lipsa de coordonare a diferitelor programe şi lipsa reurselor financiar.

Dacian Cioloş este de părere că soluţiile trebuie mai întâi discutate public, dincolo de interesele politice, sau cele pe termen scurt.  

"Orice prim-ministru vă poate promite tot felul de lucruri, mai ales în campanie electroală puteţi primi tot felul de promisiuni, dar tot la bugetul acela ne întoarcem până la urmă, pe care nu-l putem creşte doar pentru că facem campanie electorală. Ştiţi foarte bine, că sunt proiecte de investiţii, de aducţiune de apă, de canalizare, de şcoli, care sunt finalizate, sau încă nu sunt finalizate, dar în care s-au investit bani mulţi din bugetul naţional şi, care, după ce sunt finalizate, n-au conectări, sau localnicii nu pot să plătească serviciile respective, deci nu se pot acoperi costurile sau se termină şcoli şi nu mai sunt elevi. La lucrurile asta concrete, practice, trebuie să găsim răspunsuri", a afirmat el. 

În opinia premierului, principalele soluţii pentru creşeterea veniturilor la nivelul autorităţilor locale, ar putea fi atragerea de investiţii directe, îmbunătăţirea colectării taxelor şi impozitelor locale prin eliminarea evaziunii fiscale, regândirea sistemului de taxe şi impozite. 

La întalnirea de astăzi a primarilor, a participat şi preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Markku Markkula.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza