Dacian Cioloș a câștigat șefia USR-PLUS

Rezultatele votului de la conducerea USR-PLUS urmează să fie validate de congresul care va avea loc la Romexpo.

Adăugat: 2 Octombrie 2021
Ultima actualizare:2 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, noul președinte al USR-PLUS. Sursa: captura TV
trimite pe mail

Dacian Cioloş va fi noul preşedinte al USR PLUS.

El a câştigat la un scor strâns turul al doilea al scrutinului online organizat în interiorul partidului.

Rezultatele votului urmează să fie validate de congresul USR PLUS, care are loc sâmbătă şi duminică la Romexpo în capitală.

Reuniunea are loc în sistem hibrid, online şi cu prezenţa fizică, iar cei care se vor afla efectiv la Romexpo vor fi doar persoane vaccinate.

Congresul USR PLUS este ultimul pas în procesul de fuziune a celor două partide, început în urmă cu doi ani.

Aproximativ 700 de voturi au fost în favoarea lui Dacian Cioloş, faţă de contracandidatul său, Dan Barna. Peste 38.000 de membri USR PLUS şi-au exprimat opţiunea sistem online.

Declarat câştigător, Dacian Cioloş a afirmat că USR PLUS trebuie să continue să se întărească în perspectiva alegerilor din 2024.

Dacian Cioloş: USR PLUS va avea un rol important de jucat în perioada următoare până în 2024 pentru a oferi o alternativă reală la modernizarea României. Trebuie să ne propunem câştigarea alegerilor prezidenţiale şi câştigarea celorlalte alegeri.

Contracandidatul său, Dan Barna, a susţinut că rezultatul arată că USR PLUS este un partid dinamic, în care democraţia funcţionează.

Dan Barna: De luni încolo rămânem acelaşi partid solid, acelaşi partid solidar, acelaşi partid vertical, care a adus în România reformă.

Rezultatul alegerilor interne pentru funcţia de preşedinte urmează să fie validat în congresul formaţiunii politice, care începe sâmbătă.

Totodată, cei 1.200 de delegaţi vor alege componenţa Biroului Politic Naţional, structură formată din 24 de membri.

În a doua zi a congresului vor fi făcute modificări la statut între care şi durata mandatului preşedintelui USR PLUS, de doi ani sau de patru ani, cum este în prezent.

 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza