"Dacă România e aptă să primescă refugiaţi, să fie aptă şi pentru Schengen"

Europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler, susține că cei care nu consieră România ca fiind aptă pentru integrarea în Spaţiul Shengen sunt aceiaşi care se aşteaptă la solidaritatea României.

Adăugat: 12 Septembrie 2015
Ultima actualizare:12 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR
trimite pe mail

Dacă România este aptă să primescă refugiaţi, atunci trebuie să fie aptă şi pentru aderarea la Spaţiul Schengen, a afirmat europarlametarul Iuliu Winkler, într-o declaraţie acordată  portalului de limbă maghiară maszol.ro.

Iuliu Winkler a vorbit depre poziţia autorităţilor de la Bucureşti, susţinută şi de UDMR, potrivt căreia România nu acceptă propunerea Comsiei Europene de repartizare prin cote obligatorii a refugiaţilor care sosesc în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul UDMR a precizat că cei care nu consieră România ca fiind aptă pentru integrarea în Spaţiul Shengen sunt aceeiaşi care se aşteaptă la solidaritatea României.

"După inima mea, sunt de acord cu sistemul de cote, dar solidaritatea să fie de ambele părţi",  a afirmat Iuliu Winkler, ca explicaţie de ce a votat în Parlamentul European împotriva propunerii Comisiei Europene.

În opinia europarlamentarului UDMR, de patru ani România şi Bulgaria nu sunt primite în spaţiul european de liberă circulaţie pentru a nu crea un culoar între Grecia şi celelete state ale Spaţiului Schengen.

"Încă în urmă cu doi ani, în Grecia erau 600 de mii de imigranţi ilegali. Statele care şi-au exprimat vetoul faţă de aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen au considerat că, prin aderarea acestor două ţări, Grecia, care nu respectă obligaţiile asumate, ar fi aderat la Spaţiul Schengen şi din punct de vedere terestru. De accea nu am fost primţi", a declarat europarlamentarul.

Potrivit lui Iuliu Winkler, nu există nicio legătură între statutul de mebru al Spaţiului Schengen şi traseele de migraţie spre UE.

Referitor la sistemul de cote, Iuliu Winkler a afirmat că în România ar putea fi aduşi refugiaţi care nu doresc să mergă în Germania sau Suedia.

"În România există suficiente cazărmi dezafectate, dar nu cred că există 6.351 de imigranţi care să dorească să vină în România", a mai declarat europarlamentarul Iuliu Winkler.Autor:
Rador
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza