C.V.Tudor: Voi apăra demnitatea naţională

Europarlamentarul PRM, Corneliu Vadim Tudor, candidat pentru un nou mandat, susține că România se poate remarca în rândul statelor europene prin promovarea valorilor specifice țării noastre.

Adăugat: 11 Mai 2014
Ultima actualizare:11 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Corneliu Vadim Tudor, candidat PRM
trimite pe mail

Corneliu Vadim Tudor, candidat pentru un nou mandat de europarlamentar din partea PRM, le-a spus alegătorilor din Iaşi că va continua să promoveze în Parlamentul European valorile specifice României.

Numai în felul acesta, ţara noastră se poate remarca în rândul statelor europene, crede Corneliu Vadim Tudor.

"Mesajul meu este apărarea demnităţii naţionale a românilor. Asta e direcţia corectă, aderarea deplină a românilor acolo, dar prin respectarea specificului naţional şi prin crearea unor locuri de muncă, relansarea economică a ţării, pentru că sunt circa patru milioane de români care şi-au luat lumea în cap. N-am fost eu la guvernare. Cine a condus ţara un sfert de veac", a spus Corneliu Vadim Tudor.

Macovei: Intabularea terenurilor agricole trebuie să fie gratuită

Monica Macovei a vorbit despre necesitatea continuării proiectelor de investiţii şi a susţinerii proiectelor care duc la dezvoltarea judeţului Suceava.

Candidat pentru un nou mandat de europarlamentar din partea PDL, Monica Macovei s-a referit, în cadrul vizitei în acest judeţ, şi la intabularea terenurilor agricole.

"Intabularea trebuie făcută gratis, în sensul că oamenii nu trebuie să plătească, costă foarte mult, trebuie să plătească statul şi, dacă se poate, cu fonduri europene. Nu e numai pentru interesul dumneavoastră, este pentru interesul ţării. Vreau să vă spun că unul din motivele pentru care marile proiecte finanţate cu fonduri europene sau mari investitori străini nu vin este că proprietatea nu e sigură în România", a spus Monica Macovei.

Echipa PSD, "singura care s-a bătut pentru România"

Vicepreşedintele PSD, Rovana Plumb, a declarat la Brăila că este mândră să susţină singura echipă care s-a bătut pentru România în Parlamentul European, PSD-UNPR-PC.

Rovana Plumb a îndemnat alegătorii să voteze candidaţii acestei alianţe.

"Avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Am crescut veniturile din prima şedinţă de guvern. S-au reîntregit salariile şi pensiile, şi acest lucru va continua. Vom majora pensiile, vom majora salariile şi nu vă spun acest lucru pentru că suntem în campanie electorală. Vă spun acest lucru pentru că este dreptul dumneavoastră şi pentru că meritaţi", a spus Rovana Plumb.

Fondurile europene, prioritatea Ramonei Mănescu

Candidatul PNL pentru un nou mandat, Ramona Mănescu, le-a prezentat cetăţenilor cu care s-a întâlnit în judeţul Tulcea activitatea sa din Parlamentul European.

Ramona Mănescu a vorbit şi despre proiectele sale viitoare.

"Pentru următorul mandat eu mă voi concentra, în continuare, pe această problematică a fondurilor europene, dar şi pe infrastructura de transport. Îmi doresc ca pentru următorul mandat să activez în cadrul Comisiei de transporturi a Parlamentului European, pentru că, în felul acesta, pot să urmăresc un proiect care mie mi se pare foarte important, proiectul Dunării", a subliniat Ramona Mănescu.

Winkler: Programul "Garanţia pentru tineret", prea puțin cunoscut

Într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, europarlamentarul Iuliu Winkler, primul pe lista de candidaţi ai UDMR, a declarat că programul "Garanţia pentru tineret", finanţat din fonduri europene, este prea puţin cunoscut în România.

La noi, proiectul pilot a demarat în decembrie anul trecut, a precizat Iuliu Winkler.

"În sistemul garanţiei pentru tineret, care a demarat şi în România, repet, ca proiect pilot, pot fi finanţate incubatoare de afaceri, stagii de pregătire pe care să le organizeze, fie instituţii de învăţământ, fie agenţi economici, stagii de ucenicie, pot fi finanţate acţiuni de tip consiliere, respectiv orietare profesională", a spus Iuliu Winkler.

Cristian Preda sprijină introducerea unei definiții a familiei

Europarlametnarul Cristian Preda, canditat pentru un nou mandat din partea Partidului Mişcarea Populară, va sprijini introducerea unei definiţii a familiei în politicile europene care să cuprindă toate tipurile de familie.

Cristian Preda se referă şi la cele care nu sunt întregistrate pe baza căsătoriei.

"Pe de-o parte, trebuie recunoscute la nivelul statelor membre şi în funcţie de cultura politică a locului şi de cultura religioasă a locului diverse forme de parteneriat de coabitare - se spune în diverse feluri - trebuie găsite însă la nivelul limbajului formule care să nu şocheze opţiunile alternative", a subliniat Cristian Preda.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza