Cutremur în Italia. MAE: Până acum nu s-au primit cereri de asistenţă consulară

Ambasada României la Roma a facut de urgenta demersuri pe lângă autorităţile italiene ca sa afle daca printre victimele seismului din Italia sunt sau nu români.

Adăugat: 24 August 2016
Ultima actualizare:24 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Cutremurul, care a fost de mică adâncime, a avut magnitudinea 6 şi a distrus parţial cel puţin trei localităţi dintr-o regiune muntoasă. Imaginile arată zeci de clădiri transformate în grămezi de moloz.

Potrivit informaţiilor de până acum, printre victime nu sunt români, anunţă Ministerul de Externe de la Bucureşti.

Misiunile diplomatice ale României continuă verificările, iar o echipă consulară de la Bologna a ajuns deja în zona afectată de cutremur.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Ionuţ Vâlcu:

"O echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă din Centrala MAE este pregătită să se deplaseze în Italia, în cazul în care situaţia o va impune. Precizăm faptul că Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, activ 24 de ore din 24, a preluat un număr de patru apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată, şi din partea rudelor acestora, şi acordă asistenţă consulară de specialitate prin efectuarea tuturor demersurilor necesare."

Ministerul de Externe precizeaza ca pentru a asigura rapid asistenţa şi protecţie consulara a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna.

Astfel, o echipă consulară mobilă de la oficiului din Bologna se deplasează, acum, spre zona afectata.

Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Ministerul de Externe, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma şi Bologna, este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară.

MAE precizeaza că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,

Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039)  051 5872209.

Apelurile sunt, in permanenta, redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza