Cumnatul premierului Ponta, arestat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Adăugat: 19 Februarie 2015
Ultima actualizare:19 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: captură Romania TV Iulian Herţanu
trimite pe mail

Hotărârea a fost luată în dosarul legat de fraudarea unui contract finanţat din fonduri europene.

Instanţa a admis şi cererea DNA de arestare preventivă a omului de afaceri Vladimir Ciorbă, bănuit de apartenenţă la un grup infracţional organizat.

În schimb, Marian Coman, un alt om de afaceri suspectat că ar fi făcut parte din grup, va fi cercetat sub control judiciar.

Nu sunt singurele decizii luate în acest caz, în care sunt implicaţi şi doi parlamentari şi un preşedinte de consiliu judeţean.

Iulian Herţanu, Marian Coman şi Vladimir Ciorbă au dat declaraţii în faţa magistraţilor pentru a-şi susţine nevinovăţia.

Anchetatorii îi acuză de constituirea unui grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi tatăl său, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Anchetatorii vizează modul în care a fost acordat în 2012 un control de extindere a reţelei de canalizare în oraşul Comarnic de către o firmă cu capital de stat unor firme private.

Procurorii suspectează pe reprezentanţii acestor societăţi că au deturnat aproape 8 milioane de lei şi că au făcut o evaziune fiscală de 2,5 milioane.

 

 


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza