"Cuminţenia Pământului" ar putea fi retrasă din circuitul public

Proprietarii sculpturii Cuminţenia Pământului aşteaptă termenul de 20 decembrie, avansat de Guvern, pentru achiziţia operei de către statul român şi începerea procedurilor necesare achitării banilor.

Adăugat: 28 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Sculptura rămane deocamdată la Muzeul de Artă al României, dar de la 1 ianuarie ar putea fi retrasă din circuitul public - a anunţat avocatul proprietarilor, Bogdan Grabovschi.

"Proprietarii sunt dezamăgiţi de această amânare pentru data de 20 decembrie, am fost asiguraţi că guvernul este pregătit să aloce întreaga sumă până la 11 milioane de euro, printr-o rectificare bugetară care urma să fie adoptată conform legii până la 30 noiembrie 2016, însă observăm că acea Ordonanţă de urgenţă n-a mai fost adoptată şi n-a mai fost publicată de către guvern, rectificarea de buget nu a mai fost făcută şi, în acest moment, proprietarii au îndoieli foarte serioase că această tranzacţie va fi încheiată până la 20 decembrie", a precizat avocatul Bogdan Grabovschi. 

Ministrul de finanţe, Anca Dragu a anunţat, săptămâna trecută, că opera ar putea fi cumpărată cu bani din fondul de rezervă al Guvernului, dacă va exista cadrul legal necesar.

Ce se va întâmpla cu sculptura, în condiţiile în care Parlamentul este în campanie electorală, aflaţi din emisiunea "Obiectiv, România", care începe imediat după Radiojurnalul de la ora 16:00.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza