Cum votează românii cu domiciliul sau reşedinţa în alte ţări

Românii cu domiciliul sau reşedinţa în alte ţări pot vota la una dintre secţiile de votare organizate în străinătate.

Adăugat: 11 Decembrie 2016
Ultima actualizare:11 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primele s-au deschis încă de aseară, în Noua Zeelandă, de exemplu, iar până la această oră procesul de votare a început în 34 de state. R

Raportat la fusul orar al României, ultimele secţii în care românii din străinătate îşi pot exprima opţiunile de vot se vor închide mâine dimineaţă, la ora 7:00, pe Coasta de Vest a Satelor Unite şi în Canada.

Lista completă a secţiilor de votare din diaspora se află pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, unde se găseşte şi Ghidul alegătorului, care conţine toate informaţiile legate de modalitatea exercitării dreptului de vot în străinătate.  

AICi informaţii despre votul în străinătate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Bucureşti, Ionuţ Vâlcu:

Pentru cele 417 secţii de votare înfiinţate pentru alegătorii români din străinătate au fost trimise 1.993.930 de buletine de vot, din care jumătate sunt pentru Senat şi jumătate pentru alegerea Camerei Deputatilor. Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimătrilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot de la procesele electorale anterioare şi de dispersia teritorială a comunităţilor româneşti din străinătate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza