Cum vor candidații la Primărie să schimbe Capitala

Candidații la Primăria București și-au prezentat planurile pentru schimbarea Capitalei.

Adăugat: 8 Mai 2016
Ultima actualizare:8 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Robert Turcescu îşi propune, prin programul său electoral, să transforme Bucureştiul într-un oraş european.

El susţine că, acum, Bucureştiul arată ca un oraş părărsit.

Robert Turcescu este candidatul PMP la Primăria Capitalei.

"Proiectul public numit "Viziunea Bucureşti 2030" - un proiect care, vă spun din nou, ar putea transforma în anii care vin Bucureştiul într-o adevărată capitală europeană. Acest oraş, o spun cu emoţie, cu durere, dar cu tărie, chiar trebuie să ajungă o capitală europeană, pentru că astăzi nu arată în niciun caz aşa. E un oraş părăsit, iar eu iubesc Bucureştiul", susține Robert Turcescu.

Firea: Problema cabinetelor școlare trebuie rezolvată rapid

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, vorbeşte despre nevoia de cadre medicale în cabinetele şcolare.

Aceasta este o problemă ce trebuie rezolvată rapid, în interesul copiilor, mai spune Gabriela Firea.

"Este foarte simplu să facem o cameră într-o şcoală, să punem o etichetă pe uşă şi să spunem: Avem cabinet medical. Păi fără medic este ăla cabinet medical? Nu este. În acest moment doar 50% din cabinetele de medicină şcolară sunt populate cu ce este mai important, medicul, asistenta, care trebuie să-l îngrijească pe copil, nu să găsească o uşă închisă. Iată câte probleme avem de rezolvat împreună", a susținut Gabriela Firea.

Predoiu: Obiectivul meu principal este să consolidez finanţele Bucureştiului

La funcţia de primar al Capitalei aspiră şi candidatul PNL, Cătălin Predoiu.

El susţine că are pregătirea necesară şi echipa potrivită, pentru a transforma Bucureştiul într-un oraș plăcut, căutat de turiști și investitori.

"Obiectivul meu principal este să consolidez finanţele Bucureştiului, pentru că un buget consolidat şi investiţii în Bucureşti vor aduce locuri de muncă, spaţii culturale, vor aduce şcoli, vor aduce un interes care va transforma încet-încet Bucureştiul într-un pol regional, într-un oraş al viitorului, în care oamenii să trăiască cu plăcere, un oraş care să fie vizitat cu plăcere, un oraş despre care să se vorbească cu admiraţie peste tot în Europa şi - de ce nu? - în lume", declară Cătălin Predoiu.

Fenechiu: Tot ce s-a furat în Bucureşti va ajunge în vizorul organelor de anchetă

Pentru candidatul Partidului Naţional Democrat la Primăria Bucureştiului, Daniel Fenechiu, lupta împotriva corupţiei din administraţie este o prioritate.

El vrea ca la alegerile, din 5 iunie, PND să obţină cel puţin o mie de consilieri locali.

"Vă asigur că tot ce s-a furat în Bucureşti în ultimii 20 de ani, nu spun 26, că nu-mi permite legea, 20 este termenul de prescripţie, va ajunge în vizorul organelor de anchetă, pentru că noi credem că, pe lângă competenţă, pe lângă pricepere, pe lângă viziune, un lucru foarte important în administraţia publică trebuie să fie cinstea, trebuie să fie integritatea", a spus Daniel Fenechiu.


 
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza