Cum se va face identificarea alegătorilor la alegerile locale

Purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirca, a explicat, la Radio România Actualități, cum se va face identificarea alegătorilor la alegerile locale.

Adăugat: 20 Septembrie 2020
Ultima actualizare:23 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pregătirea sistemului informatic pentru toate birourile electorale şi secţiile de votare la alegerile locale este în plină desfăşurare.

Procesul este asigurat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Reprezentanţii instituţiei îi vor instrui pe operatorii de tablete desemnaţi de Autoritatea Electorală Permanentă să monitorizeze prezenţa la urne şi prevenirea votului ilegal.

Cum se va face identificarea alegătorilor, a explicat pentru Radio România purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirca.

Cătălin Chirca: În contextul epidemiei şi potrivit regulilor stabilite de Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Electorală Permanentă, în momentul în care alegătorul vine în secţia de votare, acesta îşi dă masca jos, îşi prezintă cartea de identitate, astfel încât operatorul să poată să facă identificarea, îşi introduce singur cartea de identitate în suportul tabletei, iar mai departe, operatorul de calculator va scana codul numeric personal, va preluat datele acestuia, va verifica dacă are drept la vot şi în situaţia în care este permis dreptul la vot, va valida prezenţa la vot a alegătorului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Septembrie 2020
Ultima actualizare:
23 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza