Cum reacționează clasa politică la declarația președintelui Iohannis

Clasa politică reacţionează la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis în ceea priveşte retragerea sprijinului politic pentru şefa guvernului.

Adăugat: 27 Aprilie 2018
Ultima actualizare:27 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu subliniază că premierul Viorica Dăncilă nu are niciun motiv să-şi dea demisia şi că, potrivit Constituţiei, decizia demiterii primului ministru nu-i aparţine preşedintelui, ci parlamentului. În opinia sa, şeful statului doreşte astfel să-şi recâştige popularitate.

Liviu Pleşoianu: Domnia sa ştie din sondaje şi din multe alte semnale că este pe un trend descendent accentuat şi că şansele domniei sale la un al doilea mandat cad vertiginos cu fiecare zi care trece. Şi atunci începe să meargă cu bicicleta, începe să facă lucruri pe care nu le luase în calcul până acum. Domnul Iohannis face acest gest abrupt, colţuros de a cere demisia premierului strict din raţiuni politice, strict pentru că realizează că nu mai are absolut nicio şansă în momentul de faţă la un nou mandat.

Şi partenerii de coaliţie din ALDE spun că preşedintele nu are nici dreptul moral, nici legal de a-i cere demisia premierului Viorica Dăncilă.

Steluţa Cătăniciu, vicepreşedintele ALDE: Eu mă întreb când a avut preşedintele Iohannis încredere în guvernul PSD-ALDE. A desemnat cei doi prim-miniştri şi pe cel de-al treilea prim-ministru, având în vedere că îl obliga Constituţia, dar încredere domnul preşedinte nu a avut niciodată în acest guvern şi ne-a demonstrat acest lucru din momentul învestirii guvernului PSD-ALDE.

PNL consideră că preşedintele Klaus Iohannis are dreptate atunci când spune că premierul Viorica Dăncilă nu face faţă funcţiei sale şi va analiza săptămâna viitoare posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului.

Vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros, într-o conferinţă de presă, la Cluj: Doamna Dăncilă nu face faţă unor prerogative mult mai mici decât acelea de premier. Ea oricum nu înţelege nimic, nici măcar care sunt cutumele, care sunt relaţiile pe care trebuie să le aibă cu celelalte instituţii importante ale statului, cu parlamentul, cu Preşedinţia şi oricum doamna Dăncilă nici măcar nu are voie să gândească sau să facă ceea ce crede. Ea va face şi face ceea ce-i spune domnul Dragnea. De aceea a şi fost desemnată de domnul Dragnea să fie premier. Este premierul care îi vine ca o mănuşă domnului Dragnea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza