CSM sesizează Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile Elenei Udrea

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat astăzi Inspecţia Judiciară să verifice dacă declaraţiile făcute în ultima vreme de deputatul Elena Udrea aduc atingere independenţei procurorilor DNA şi sistemului judiciar.

Adăugat: 2 Februarie 2015
Ultima actualizare:2 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

CSM nu precizează, în comunicatul transmis, despre ce declaraţii este vorba.

Amintim că şi astăzi, Elena Udrea a declarat că anchetarea sa în dosarul Gala Bute s-ar datora acuzaţiilor pe care le-a făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

Ea a precizat că nu va contesta controlul judiciar impus de DNA în dosarul Gala Bute, în care este cercetată pentru abuz în serviciu şi alte fapte, susţinând că se simte "mai în siguranţă" pentru că este supravegheată de poliţie.

"Am cerut avocaţilor care au făcut contestaţie la măsura care s-a dispus împotriva mea joi, am cerut să retragă contestaţia. Cred că doamna procuror Moraru este o persoană de bună credinţă şi înţeleg că lucrează sub presiune, inclusiv a presei. Ca urmare, nu voi contesta măsura luată împotriva mea, de a începe urmărirea penală şi de a mă obliga să nu părăsesc Bucureştiul timp de două luni", a spus ea.

Udrea mai susţine că numele său a fost invocat  în această afacere din cauza acuzaţiilor pe care le-a formulat săptămâna trecută la adresa directorului interimar al Serviciului Român de Informaţii, generalul Florian Coldea.

"Nu am încredere aproape în nimeni în acest moment", a afirmat Elena Udrea, în declaraţia făcută la Palatul Parlamentului.

Săptămâna trecută, după ce a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţia de avere, Elena Udrea a declarat că în 2013 a intervenit pentru numirea Laurei Codruţa Kövesi ca procuror general al DNA, având în acest sens o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Premierul nu era de acord cu această numire, care era dorită, în schimb, de fostul preşedinte Traian Băsescu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza