CSM respinge solicitările procurorului general

CSM apreciază că nu sunt întrunite condiţiile legale pentru sesizarea CCR referitor la ancheta privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Adăugat: 7 August 2017
Ultima actualizare:7 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorul general, Augustin Lazăr, a luat act de concluzia CSM privind lipsa cerinţelor legale pentru declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională între autoritatea leguitoare şi cea judecătorească în contextul analizei cererii Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea Ministerului Public a luat act de faptul că în calitate de garant al independenţei justiţiei CSM nu a pus în discuţie excluderea unor dispoziţii penale invocate de Parchetul General privind circuitul dosarelor penale şi cadrul legal în care se realizează controlul judiciar asupra soluţiilor procurorului.

Aceeaşi sursă reaminteşte că solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă aflată în faza de analiză şi de clarificare a unor probleme de drept are în vedere un dosar în care s-a dat o soluţie de clasare care vizează infracţiuni care nu au fost prescrise.
 Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza