CSM reia procedura de alegere a vicepreşedintelui

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să reia procedura de alegere a vicepreşedintelui, după ce Danileţ şi Ghica şi-au retras candidaturile şi niciun alt magistrat nu şi-a exprimat intenţia de a ocupa acest post.

Adăugat: 23 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Cristi Danileţ
trimite pe mail

UPDATE Consiliul Superior al Magistraturii urmează să reia într-o şedinţă ulterioară procedura de alegere a vicepreşedintelui Consiliului, pentru ca în perioada următoare să fie depuse noile candidaturi.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a cerut, în numele Secţiei pentru Judecători, un răgaz de o săptămână-două pentru a decide dacă va susţine un candidat din partea secţiei.

Plenul CSM a luat act de retragerea candidaturilor judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ şi astfel procedura trebuie reluată.
    
În timpul şedinţei, Horaţius Dumbravă a anunţat că într-o săptămână sau două Secţia pentru judecători a CSM va anunţa dacă susţine un candidat din rândul judecătorilor pentru funcţia de vicepreşedinte.
    
Alina Ghica şi Cristi Danileţ se află într-o procedură de revocare din funcţiile de membri ai CSM.
    
Curţile de apel s-au pronunţat în majoritate pentru revocarea judecătoarei Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii, după cum a anunţat pe 21 ianuarie Curtea de Apel Cluj, care centralizează rezultatele.

Danileţ şi Ghica şi-au retras candidatura la fucţia de vicepreşedinte CSM

Judecătorii Cristi Danilet şi Alina Ghica renunţă la candidatura la vicepreşedinţia CSM.

Ei au anunţat acest lucru chiar înaintea şedinţei programate miercuri,  în care ar fi trebuit să aibă loc alegerile pentru această funcţie, informează redactorul RRA, Mădălina Verman.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, a confirmat faptul că Alina Ghica şi-a redactat cererea care a fost depusă în mapa fiecărui membru al Consiliului pentru a fi dezbătută în plenul de miercuri.

Cristi Danilet şi Alina Ghica erau cei doi judecători membri ai CSM care îşi anunţaseră anterior candidatura.

Atât Danileţ, cât şi Ghica sunt contestaţi de colegii lor judecători, care doresc revocarea lor din CSM.

Procedura de revocare a judecătorului Danileţ din CSM s-a încheiat, iar Judecătoria Vâlcea care a început procedura a transmis deja la Consiliu rezultatul consultării.

135 de judecătorii din ţară s-au pronunţat în legătură cu revocarea lui Danileţ, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat.

Procedura de revocare din CSM a Alinei Ghica, declanşată de Curtea de Apel Cluj nu s-a încheiat încă, miercuri fiind programată Adunarea Generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

Legea prevede că plenul CSM are la dispoziţie 15 zile de când a fost sesizat în legătură cu propunerea de revocare a unui membru ales din partea instanţelor pentru a dispune revocarea din funcţie.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza