CSM dă aviz negativ cererii de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Avizul negativ al CSM este unul consultativ, iar decizia finală aparține președintelui României.

Adăugat: 27 Februarie 2018
Ultima actualizare:27 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruța Kovesi
trimite pe mail

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării înainte de ministrul justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.

Potrivit reporterului RRA,  Diana Surdu, avizul CSM este consultativ, iar cel care decide dacă revocarea din funcţie a şefei DNA este oportună este preşedintele României.

Vicepreşedintele Consiliului, Codruţ Olaru, a făcut anunţul privind decizia de respingere: În şedinţa Secţiei pentru Procurori, de astăzi, 27 februarie 2018, Secţia pentru Procurori a decis respingerea solicitării ministrului justiţiei cu privire la posibilitatea revocării doamnei procuror şef. Prin urmare, avizul este unul negativ. În perioada imediat următoare, hotărârea va fi motivată, va fi transmisă decidenţilor, în vederea luării măsurilor legale.

Atât Tudorel Toader cât şi Laura Codruţa Kövesi au fost audiaţi astăzi la CSM, iar la şedinţă a participat şi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Ministrul justiţiei a prezentat o sinteză a raportului referitor la activitatea conducerii DNA, în baza căruia a cerut revocarea din funcţie a Codruţei Kövesi, iar şefa DNA a adus, la rândul său, argumente ce contrazic acuzaţiile care i se aduc.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza