CSM: Afirmațiile lui Traian Băsescu aduc atingere independenţei DNA şi justiţiei

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să sesizeze Consiliului Naţional al Audiovizualului în cazul unor declarații ale fostului președinte Traian Băsescu.

Adăugat: 26 Mai 2016
Ultima actualizare:26 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul CSM a apreciat că afirmaţii ale fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, lansate luna trecută, la o emisiune de televiziune, sunt de natură să producă un impact negativ asupra credibilităţii sistemului judiciar şi să aducă atingere independenţei procurorilor DNA şi justiţiei.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să sesizeze Consiliului Naţional al Audiovizualului în acest caz.

În emisiunea incriminată, fostul preşedinte a făcut referire la justiţie, în general, şi la activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, despre care a spus că acţionează la comanda unor grupuri de interese.

Mai mult, prin referiri exprese la dosare penale de impact instrumentate de DNA, între care Microsoft sau ANRP, Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că procurorii nu acţionează pentru recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiuni, ci urmăresc să controleze decizia politică , menţionează un comunicat al CSM.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza