Csibi Barna, audiat de Comisia de Disciplină

Fostul angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita, Csibi Barna, care a spânzurat simbolic un manechin cu chipul lui Avram Iancu în 14 martie, în centrul oraşului Miercurea Ciuc, s-a prezentat, joi, la Comisia de Disciplină din cadrul ANAF

Adăugat: 24 Martie 2011
Ultima actualizare:24 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Csibi Barna a fost audiat pentru abaterile şi implicaţiile acestora asupra calităţii de funcţionar public şi va fi sancţionat în măsura în care a adus atingere prestigiului instituţiei.


De asemenea, Comisia de Disciplină va stabili, în urma analizării probelor, dacă acest comportament este incompatibil cu calitatea de funcţionar public.


Csibi Barna, care este în concediu de odihnă, s-a prezentat la sediul DGFP Harghita, dar a refuzat să stea de vorbă cu presa.


Decizia Comisiei de Disciplină va fi făcută publică de conducerea centrală ANAF.


Csibi Barna riscă să primească o sancţiune ce poate merge de la mustrare şi diminuarea salariului său, suspendarea dreptului de avansare în gradele de salarizare, până la destituirea din funcţia publică.


Indiferent însă de decizia luată, ea nu poate fi aplicată până când instanţa nu dă o sentinţă definitivă în acest caz.


Indiferent de conţinutul acesteia, potrivit Legii 188 din 1999, privind Statulul Funcţionarului Public "procedura angajării răspunderii disciplinare se suspendă până la data în care instanţa judecătorească dispune achitarea sau încetarea procesului penal".


Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a dispus în 18 martie detaşarea lui Csibi Barna pentru şase luni la AFP Abrud, judeţul Alba, dar nu s-a prezentat la post pentru că a solicitat concediu de odihnă de 21 de zile.


Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale împotriva lui Csibi Barna, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la discriminare.

 Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
24 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza