Cseke Attila a părăsit locuinţa de protocol

Fostul ministru al sănătăţii, Cseke Attila a declarat că a părăsit imobilul din Bucureşti aparţinând Regiei Protocolului de Stat, în care a locuit pe durata mandatului şi că nu intenţionează să-l cumpere.

Adăugat: 18 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cseke Attila a afirmat că nu intenţionează să cumpere acel apartament şi nicio altă locuinţă care aparţine Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

"Am locuit în imobilul din str. Eminescu în perioada mandatului meu de ministru al Sănătăţii. La finalul acestuia am părăsit imobilul respectiv, în termenul stabilit în astfel de situaţii, conform legislaţiei în vigoare", a declarat fostul ministru, potrivit Mediafax.

Cseke Attila a părăsit postul de ministru al sănătăţii în luna august 2011.

Locuinţe ocupate de miniştri, demnitari şi de foşti demnitari se regăsesc pe lista celor peste 700 de imobile pe care Regia le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare.

Locuinţe RA-APPS ocupate de Mircea Geoană, de şeful DNA Daniel Morar, de fosta atletă Doina Melinte, de miniştri şi de foşti demnitari se regăsesc pe lista celor peste 700 de imobile pe care Regia le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare.

Pe lista imobilelor care vor fi scoase la vânzare de RAAPPS, au fost incluse şi spaţii folosite de mai mulţi ani de diferite fundaţii şi organizaţii neguvernamentale, dar şi apartamente ocupate încă de foşti demnitari ai regimului comunist, precum şi hotelurile Triumf din Bucureşti şi Mara din Sinaia, clubul Floreasca şi peste 20 de vile din staţiuni montane şi de pe litoral.

În Bucureşti vor fi scoase la vânzare mai multe sute de apartamente din zone centrale ocupate în prezent de miniştri, secretari de stat, consilieri guvernamentali, inclusiv de la Cancelaria premierului, de fundaţii şi organizaţii neguvernamentale, precum şi de foşti miniştri în regimul comunist.

Pe aceeaşi listă se regăsesc două apartamente din str. Constantin Prezan nr.4, adresă la care au locuit, la un moment-dat, în aceeaşi perioadă, Adrian Năstase, Traian Băsescu şi Nicolae Văcăroiu. La acea vreme, parterul era ocupat de Traian Băsescu, etajul 1 de Adrian Năstase şi etajul 2 de Nicolae Văcăroiu. Ulterior, Năstase şi Băsescu s-au mutat.

Pe listă au fost incluse şi imobilul din strada Starostescu nr. 3, ocupat de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, dar şi imobilul din strada Câmpineanu 3A în care funcţionează şi firma fiicei secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu.

Emil Boc a solicitat RAAPPS publicarea listei imobilelor ce vor fi vândute

Premierul Emil Boc a solicitat în luna septembrie Regiei Autonome a Protocolului de Stat să publice lista imobilelor aflate în administrarea  Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi care urmează să fie vândute.

Documentul va cuprinde doar imobilele care nu sunt grevate de sarcini.

Purtătorul de cuvânt,  Ioana Muntean, a precizat că Guvernul pregăteşte un act normativ privind condiţiile de vânzare a imobilelor aflate în administrarea regiei, însă primul-ministru a solicitat ca anterior să se facă publică această listă.

"Premierul îşi doreşte transparenţă maximă în acest demers, tocmai de aceea a solicitat regiei să prezinte atât guvernului, dar şi public lista cu aceste imobile care urmează fie vândute. După acest pas, guvernul îşi doreşte să promoveze actul normativ, plecând de la un principiu de bază, şi anume acela că vânzarea se va face prin licitaţie deschisă cu strigare, iar preţul nu va fi mai mic decât preţul pieţei stabilit de evaluatori", a precizat purtărorul de cuvânt.

Publicarea listei adreselor de către regie a generat nemulţumiri din partea demnitarilor care ocupă legal locuinţele, invocând dreptul la viaţa privată.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
18 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:
19 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza