CSAT discută programul de înzestrare a Armatei

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte, astăzi, pentru a discuta despre programul de înzestrare a Armatei şi despre mandatul României la summitul NATO de la Bruxelles, care va avea loc în luna mai.

Adăugat: 21 Martie 2017
Ultima actualizare:21 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Membrii CSAT vor discuta în şedinţa de astăzi despre stadiul îndeplinirii în cursul anului trecut a programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei până în anul 2026 şi în perspectivă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că pe ordinea de zi a reuniunii se află şi situaţia corvetelor multifuncţionale, în contextul în care executivul a abrogat hotărârea cabinetului Cioloş de anul trecut, potrivit căreia aceste nave de mic tonaj urmau să fie construite la Galaţi, la Şantierul naval deţinut de un grup olandez. Guvernanţii şi-au motivat decizia invocând faptul  că procedura prevede avizul obligatoriu al Parlamentului.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a enumerat şi celelalte teme aflate pe agenda reuniunii CSAT.  

"Obiectivele României pentru summitul NATO de la Bruxelles 2017, activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele direcţii pentru anul 2017, activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2016, activitatea desfăşurată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2016", a spus Mădălina Dobrovolschi.  

Desecretizarea protocoalelor încheiate de căte Serviciul Român de Informaţii cu diverse instituţii ale statului nu va constitui o temă de discuţie în cadrul şedinţei.

Potrivit preşedintelui României, nu a existat nicio solicitare în acest sens.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza