CSAT a suplimentat numărul militarilor români pentru misiunile din afara țării

CSAT a suplimentat cu 500 numărul militarilor români care pot efectua misiuni şi operaţiuni în afara statului român, în anul 2017.

Adăugat: 29 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a suplimentat cu 500 numărul militarilor români care pot efectua misiuni şi operaţiuni în afara statului român, în anul 2017.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, efortul principal va fi concentrat, în continuare, pe participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan, concomitent cu menţinerea participării în teatrul de operaţii din Balcani.

"Din cei 1.688 de militari propuşi pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, în 2017, un număr de 1.039 pot fi desfăşuraţi efectiv în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare, iar alţi 649 militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dizlocaţi la ordin. În acelaşi context, Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziţie un număr de 527 de jandarmi şi poliţişti, din care 758 vor participa la misiuni şi 769 vor putea fi dizlocaţi la ordin", a spus Klaus Iohannis.

Tot azi, CSAT a aprobat un plan de acţiune pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova, transmite  redactorul Radio România Actualităţi, Oana Bâlă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza