Croaţia şi-a pus armata în stare de alertă

În doar două zile după ce Ungaria a terminat gardul la frontiera cu Serbia, 13.000 de imigranţi au ajuns pe teritoriul croat.

Adăugat: 18 Septembrie 2015
Ultima actualizare:18 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Croaţia şi-a pus armata în stare de alertă, după ce a închis şapte dintre cele opt puncte de frontieră cu Serbia. Iar autorităţile vor să le transmită refugiaţilor că "ţara este plină şi că nu prin Croaţia este drumul către Occident".  

În doar două zile după ce Ungaria a terminat gardul la frontiera cu Serbia, 13.000 de imigranţi au ajuns pe teritoriul croat.

Deciziile luate la Zagreb vin după haosul de ieri de la graniţă.

Sute de migranţi s-au înghesuit să prindă locuri în cele câteva autobuze şi trenuri cu care urmau să fie transportaţi spre nord.

Zeci de oameni au fost răniţi.

Cei mai norocoşi dintre refugiaţi au plecat spre Slovenia, unde în cursul nopţii a ajuns un prim grup.

Dar acum Slovenia a oprit traficul tuturor trenurilor de pasageri pe principala linie feroviară dinspre Croaţia.  

Din cauza măsurilor luate de autorităţile croate pentru a face faţa afluxului de refugiaţi, Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru această ţară.

Pentru că situaţia din teren poate suferi modificări de la o oră la alta, Ministerul de Externe le recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Croaţia să consulte paginele de internet ale Automobil Clubului Croat, ale Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate sau ale Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza