Criza din Ucraina, pe agenda Adunării Parlamentare a NATO

Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, care se desfăşoară la Budapesta, are pe agendă teme precum Criza din Ucraina, sau situaţia din Afghanistan.

Adăugat: 17 Mai 2015
Ultima actualizare:17 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Criza din Ucraina, situaţia din Afghanistan şi măsurile de sporire a securităţii europene sunt pe agenda sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, care se desfăşoară la Budapesta.

Reuniunea continuă astăzi cu lucrările Comisiei politice şi ale Comisiei pentru dimensiunea civilă a securităţii.

Dezbaterile au început ieri tot la nivelul comisiilor, când au fost analizate implicaţiile schimbărilor climatice din perspectiva siguranţei, posibilităţile de oferire de sprijin financiar pentru Ucraina şi efectele sancţiunilor internaţionale asupra Rusiei, dar şi noile ameninţări privind securitatea.

Pe agenda reuniunii de trei zile de la Budapesta au fost incluse mai multe subiecte, precum cele legate de ameninţările teroriste şi gruparea Statul Islamic, perspectivele privind Afganistanul, evoluţiile din Balcani, războaiele hibride, negocierile referitoare la programul nuclear iranian sau provocările reprezentate de conflictele din Siria, Irak şi Libia.

Reuniunea de la Budapesta se va încheia mâine, când va avea loc o şedinţă plenară, la care va participa şi secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, şi este de aşteptat să fie adoptată o declaraţie de susţinere a extinderii NATO.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza