Criză a laptelui în Europa

Comisarul european pentru agriculturã, Dacian Cioloş, promite cã pânã la sfârşitul anului va gãsi o soluţie pentru actuala crizã a laptelui din Uniunea Europeană.

Adăugat: 13 Iulie 2010
Ultima actualizare:13 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El ia în considerare şi concluziile prezentate, luni,  de un grup de experţi pentru ieşirea din crizã, crizã care îi afecteazã în primul rând pe producãtorii ale cãror venituri au scãzut dramatic în ultima vreme.


Într-un interviu acordat televiziunii publice, Dacian Cioloş a spus cã propunerea pe care o va face vizeazã creşterea puterii de negociere a producãtorilor în relaţia cu distribuitorii.  


Dacian Cioloş:
"Intenţia mea este ca undeva la sfârşitul anului sã vin cu o propunere legislativã prin care sã dãm posibilitatea statelor membre sã impunã ca obligatoriu un contract între producãtor şi procesator, contract care sã prevadã atât preţul cât şi cantitatea care este preluatã obligatoriu de cãtre prcesator pe o anumitã perioadã de timp de câţiva ani de zile, în aşa fel încât producãtorul de lapte sã aibã o anumitã siguranţã a preţului şi a cantitãţii vândute".


Zeci de producãtori de lapte au protestat, luni, nemulţumiţi de propunerile Grupului de lucru la nivel înalt.


În opinia lor, acest grup apãrã industria alimentarã în detrimentul producãtorilor.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza