Critici prezidenţiale la adresa Guvernului Grindeanu

Administraţia Prezidenţială critică modul în care Guvernul a eliminat prin ordonanţă de urgenţă rolul şefului statului în numirea conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, ANCOM.

Adăugat: 28 Aprilie 2017
Ultima actualizare:28 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, astăzi, că felul în care au fost operate modificările reprezintă un alt semnal îngrijorător privind modul netransparent în care acţionează Cabinetul Sorin Grindeanu.

"Dacă Guvernul şi-ar fi dorit să rezolve această situaţie, printr-o formulă urgentă, avea şi instrumentele, avea şi timpul la dispoziţie, pentru că, până la urmă, această instituţie nu are conducere de ceva luni. Deci exiat posibilitatea ca situaţia să fie rezolvată, prin folosirea legislaţiei în vigoare, prin simplul fapt al numirii unor altor persoane pe locurile vacante", a spus Mădălina Dobrovolschi.

O ordonanţă de urgenţă adoptată, ieri, de Guvern, stabileşte că preşedintele şi vicepreşedinţii ANCOM vor fi numiţi la propunerea Executivului, cu aprobarea plenului Parlamentului, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi.

Înainte de modificare, actul normativ prevedea că aceste numiri erau propuse de Guvern şi făcute de preşedintele României. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii este un arbitru telecom, care gestionează o piaţă de aproape patru miliarde de euro.

Replica Guvernului

În urmă cu puţin timp, purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a precizat, la un post de televiziune, că acţiunea cabinetului a dus la deblocarea situaţiei de la ANCOM şi la revenirea la o situaţie normală, care există în aproape toate statele membre ale Uniunii Europene.

În plus, a subliniat Alina Petrescu, instrumentul ordonanţei de urgenţă este la îndemâna Guvernului, iar procesul a fost unul transparent.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza