Criteriile de performanță pentru angajații din administrație, aproape de finalizare

Guvernul Cioloș și-a propus să demareze un amplu proces de reformă în administrație, care cuprinde și criterii de performanță pentru funcționari.

Adăugat: 19 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Dacian Cioloș, întâlnire cu lucru cu ministrul Vasile Dâncu
trimite pe mail

Gestionarea fondurilor europene, cu accent pe calitatea absorbţiei şi impactul proiectelor derulate, grăbirea procesului de cadastrare la nivel naţional şi iniţierea unui proces de reformă în administraţie sunt priorităţile stabilite de guvern pentru acest an la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice.

Acestea au fost discutate astăzi de premierul Dacian Cioloş cu ministrul Vasile Dâncu.

În circa o lună şi jumătate grupul de lucru care analizează, inclusiv modelele aplicate în alte ţări, va finaliza criteriile de performanţă pentru angajaţii din administraţie.

Potrivit reporterului RRA, Daniela Mănuţă, ministrul dezvoltării, Vasile Dâncu, speră că se va ajunge la un sistem coerent, care să reflecte munca şi pregătirea oamenilor.

"Ideea noastră este că în toate aceste standarde care se vor stabili nu vor fi aplicate de o manieră imediată, să spunem. Câteodată se vorbeşte despre faptul că guvernul vrea să dea afară funcţionari, nu este vorba de asta. În orice sistem, atunci când s-a făcut reforma unui sistem al funcţiei publice au fost perioade de graţie de doi sau trei ani în care oamenii au putut să ajungă la un anumit standard de pregătire şi de asemenea se stabilesc tipuri de performanţă pe care oamenii trebuie să le atingă în dinamica unei profesii pentru că nu poţi să intri funcţionar public, de exemplu şi să rămâi stăpânul acelei funcţii pentru toată viaţa, a spus sistem coerent, care să reflecte munca şi pregătirea oamenilor", a spus Vasile Dâncu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza