Cristina Tarcea: Arhiva SIPA ar trebui desecretizată

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, astăzi, înaintea şedinţei CSM, că arhiva SIPA ar trebui desecretizată.

Adăugat: 16 Mai 2017
Ultima actualizare:16 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Cristina Tarcea,preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-arhivă
trimite pe mail

Cristina Tarcea a adăugat că în acest fel s-ar înlătura suspiciunile care planează asupra acestor documente de 15 ani.

"Pentru a elimina orice fel de suspiciune şi discuţie pe tema asta - am totuşi o vechime în magistratură şi de cel puţin 15 ani aud numai discuţii despre SIPA - cred că este momentul să fie rezolvat. Rezolvare înseamnă în primul rând desecretizarea arhivelor pentru că în condiţiile în care aceste documente vor continua să aibă regim de secret, deci să fie clasificate, este mai greu să se rezolve această problemă", a afirmat Cristina Tarcea. 

În cadrul aceleaşi şedinţe a Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Gabriela Baltag le-a solicitat membrilor CSM să formuleze o adresă către Ministerul Justiţiei, în care să se ceară explicaţii privind situaţia arhivei SIPA.

Presa a scris că o parte din arhiva SIPA, care ar conţine mii de documente, inclusiv dosare ale magistraţilor, a fost copiată, iar unele documente au fost sustrase şi chiar distruse.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza