Cristian Rădulescu despre acuzaţia ANI privind averea sa

"Să punem toate lucrurile în context şi vom vedea că e unul din acele dosare prin care ANI, încercând să-şi justifice existenţa, îşi face planul la trimiterea în instanţă a unor demnitari".

Adăugat: 28 Iunie 2012
Ultima actualizare:28 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat  că susţinerea ANI potrivit căreia el nu poate justifica echivalentul a 122.000 de euro din averea sa reprezintă unul dintre dosarele prin care Agenţia Naţională de Integritate încearcă să-şi justifice existenţa. 

El a anunţat că după finalizarea procedurilor în acest caz îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie instituţia.

"Observ o mare transparenţă publică la ANI, care se grăbeşte, prima dată, să dea un comunicat de presă, deşi nu ştiu dacă e în atribuţiile lor înainte de a-mi trimite mie raportul constatării. Să punem toate lucrurile în context şi vom vedea că e unul din acele dosare prin care ANI, încercând să-şi justifice existenţa, îşi face planul la trimiterea în instanţă a unor demnitari", a afirmat liderul senatorilor PDL, într-o declaraţie pentru Agerpres.

Cristian Rădulescu a subliniat că a prezentat ANI toate documentele cerute, dar reprezentanţii instituţiei nu au dorit să ţină cont de ele.

"De exemplu, un virament bancar în urmă vânzării unui apartament, cu trei luni înainte de data începerii mandatului, nu a fost luat în considerare, deoarece banii respectivi, strict la data începerii mandatului, nu mai figurau în cont, deşi cu câteva săptămâni înainte erau acolo. Trageţi singur concluzia", a spus senatorul PDL.

Întrebat dacă are în intenţie să acţioneze ANI în judecată, Rădulescu a răspuns că după parcurgerea procedurilor îşi rezervă dreptul de a ataca Agenţia Naţională de Integritate în justiţie.
   
Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, în urma evaluărilor demarate la data de 5 septembrie 2011, inspectorii de integritate au constatat o diferenţă semnificativă în cuantum de 551.136 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de Cristian Rădulescu în perioada exercitării funcţiei de senator.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza