Cristian Diaconescu: Aderarea Republicii Moldova la UE, "temă de interes naţional"

Cristian Diaconescu, candidatul Partidului Mişcarea Populară la Preşedinţia României, a afirmat vineri, la Iaşi, că sprijinirea Republicii Moldova în procesul ei de aderare la UE este o temă de interes naţional pentru toate forţele politice din România.

Adăugat: 4 Iulie 2014
Ultima actualizare:4 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Diaconescu,preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară
trimite pe mail

Diaconescu a arătat că, pentru realizarea aderării, trebuie în primul rând ca majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova să-şi dorească acest lucru.

"Trebuie să se înţeleagă faptul că şi societatea şi cetăţenii Republicii Moldova au în egală măsură dreptul de a fi sprijiniţi, încurajaţi şi motivaţi. Dacă aceste două procese, până la urmă, sunt încurajate şi sunt sprijinite, repet, solidar, o singură voce, vocea ţării, de către România, România chiar şi-a făcut datoria în relaţia cu Republica Moldova", a spus Cristian Diaconescu.

Pe de altă parte, Diaconescu  a mai spus, referindu-se la candidatura sa la şefia statului, că dă va fi ales, îşi va asuma ca responsabilitate asigurarea continuităţii în legătură cu persoanele care conduc în prezent instituţiile sistemului judiciar şi structurile de forţă ale statului.

"Vreau să spun foarte clar: actualii şefi de instituţii în structurile sistemului judiciar şi în structurile de forţă ale statului sunt oameni performanţi, oameni care asigură credibilitatea României mai mult decât oricine în ţara noastră. Rolul lor este în continuare foarte mare, în condiţiile în care putem confrunta cu o confiscare a statului de-o manieră fără precedent după 1990, toţi aceşti reprezentanţi ai instituţiilor statului vor fi sprijiniţi din toate puterile şi îşi vor menţine poziţiile", a spus  el.

Cristian Diaconescu a mai afirmat că românii au conştientizat miza viitoarelor alegeri prezidenţiale şi pot să îşi exprime opţiunea în afara atitudinii şi mecanismului de partid.

"Cred că există o întrebare simplă, cât se poate de clară: dacă mergem pe o variantă de stat clar pro-occidental, irevocabil şi de nenegociat sau mergem pe o variantă de stat pro-sovietic, în care regulile nu există şi în care beneficiile vin către puţini, fără control, fără standarde, în dauna a foarte multora. Aceasta este tema alegerii. Aceasta este dilema şi momentul de inflexiune prin care trece România astăzi", a conchis candidatul PMP, la preşedinţia României, prezent la evenimentul organizat vineri de Universitatea Petre Andrei din Iaşi cu prilejul împlinirii a 238 de ani de la Declaraţia de Independenţă a SUA.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
4 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza