Cristian Diaconescu a renunţat la candidatură şi o susţine pe Elena Udrea

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a renunţat la candidatura pentru funcţia de preşedinte al României şi a declarat că o va susţine în cursa prezidenţială pe Elena Udrea.

Adăugat: 28 August 2014
Ultima actualizare:28 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Diaconescu şi Elena Udrea
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă la care a participat , joi, alături de preşedinta PMP, Elena Udrea, el a afirmat că a luat această decizie întrucât solidaritatea dreptei trebuie să prevaleze în faţa agendei personale.

"Fundaţia Mişcarea Populară, al cărui preşedinte sunt, va sprijini pe Elena Udrea în demersul său şi în această candidatură. Este un anunţ cât se poate de natural, cât se poate de normal. Era o aventură din punctul meu de vedere ideea de a împărţi electoratul”, a spus Diaconescu.

La rândul său, Elena Udrea i-a mulţumit lui Diaconescu despre care a afirmat că se dovedeşte că pune interesul naţional în faţa unui interes personal.

"Îi mulţumesc domnului Cristian Diaconescu. Dovedeşte că este un adevărat om de stat care pune interesul naţional în faţa unui interes personal. Cred că din acest moment candidatura mea capătă şi mai mare consistenţă”, a afirmat ea

În urmă cu circa două săptămâni, pe 18 august, Cristian Diaconescu anunţa într-o conferinţă de presă, că va candida ca independent la Preşedinţia României şi, în aceste condiţii, va demisiona din Partidul Mişcarea Populară.

El susţinea totodată că va rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, pe care a înfiinţat-o şi că îşi va strânge singur semnăturile necesare depunerii candidaturii.

El a susţinut că a aflat "de la televizor" despre nemulţumirile unor colegi din partid şi că "lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor". - See more at: http://www.dcnews.ro/cristian-diaconescu-demisioneaza-din-pmp-i-candideaza-independent-la-preziden-iale_451405.html#sthash.LpSFb2TZ.dpuf

La aceea dată, Diaconescu îi acuza  pe cei din PMP că nu au discutat în prealabil cu el despre schimbarea candidaturii la funcţia supremă în stat.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Nucu Jalea
Adăugat:
28 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza