Cristian Buşoi, propus noul şef la CNAS

Premierul Victor Ponta îl va propune pe europarlamentarul PNL Cristian Buşoi la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Adăugat: 14 Iunie 2013
Ultima actualizare:14 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Buşoi va prelua postul, fostului preşedinte, Doru Bădescu, care a demisionat din funcţie,  joi seara, după o discuţie cu şeful guvernului.

Totodată, premierul a criticat, într-o emisiune televizată, joi seara, numirea lui Lucian Duţă în acest Consiliu, arătând că există o plângere la DNA depusă de Corpul de Control al premierului în legătură cu activitatea CNAS şi care se află în analiză.   

"Domnul Duţă, nu ştiu dacă o avea alte dosare penale pentru altceva. Dar pentru activitatea din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sunt două dosare aflate în lucru, legate de cardul de sănătate şi de taxa de claw-back   şi, din acest punct de vedere, un om care este cercetat pentru ceva ce are legătură cu instituţia nu poate fi în instituţie", a declarat şeful executivului.  

Victor Ponta a mai arătat că Lucian Duţă nu este membru al Consiliului de Administraţie al CNAS. Adminstraţia Prezidenţială nu a semnat niciun decret de numire a acestuia, demersul fiind făcut de unul dintre consilieri.  

Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat, pentru Hotnews, că are în lucru două dosare penale legate de Casa Naţională de Sănătate, dar că Lucian Duţă nu este învinuit sau inculpat în nici unul dintre ele şi deci nu se efectuează acte de urmărire penală faţă de acesta.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza