Cristian Burci, ridicat de procurorii DIICOT

Omul de afaceri Cristian Burci, aflat în topul celor mai bogaţi români, a fost ridicat astăzi de procurii DIICOT, fiind suspectat de infracţiuni economice.

Adăugat: 27 Aprilie 2016
Ultima actualizare:27 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit reporterului RRA, Mădălina Verman, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt au percheziţionat în cursul dimineţii mai multe sedii, inclusiv redacţia cotidianului Adevărul.

În acest dosar mai sunt cercetaţi alţi nouă suspecţi.

Persoanele vizate ar fi constituit un grup organizat care din 2006 până acum au comis infracţiuni de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat de autorităţi depăşeşte şapte milioane de euro şi aproape patru milioane de lei. Douăsprezece persoane vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT din judeţul Olt.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 şi până în prezent membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora", se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit comunicatului menţionat, procurorii DIICOT - BT Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat miercuri un număr de 4 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a localităţilor Chiajna şi Corbeanca.

 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza