Cristian Adomnitei, arestat la domiciliu. El s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în PNL

Cristian Adomniţei a anunţat, azi, într-un comunicat de presă, că se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în partid.

Adăugat: 14 Mai 2015
Ultima actualizare:14 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Adomniţei
trimite pe mail

Cristian Adomniţei este preşedintele Consiliului Judeţean  Iaşi, şi deţinea funcţia de co-preşedinte al filialei Iaşi a Partidului Naţional Liberal  şi  pe cea de vicepreşedinte la nivel naţional.

Adominţei a făcut anunţul după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis ca acesta să îşi petreacă următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, decizia fiind irevocabilă, notează Agerppres.

În acest interval de timp, Cristian Adomniţei îşi va putea exercita, de acasă, atribuţiile de preşedinte al CJ Iaşi, precizează sursa citată.

"Sunt şocat şi dezamăgit de decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi, dar pe care o voi respecta întocmai potrivit regulilor care guvernează statul de drept. Dat fiind caracterul definitiv al deciziei, voi face publice toate documentele care au stat la baza apărărilor mele şi care urmează să fie judecate şi de opinia publică. Mă voi suspenda din funcţiile politice deţinute în cadrul PNL", a  declarat el, în documentul făcut public.

Cristian Adomniţei este acuzat de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual într-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firmă privată care a avut ca obiect promovarea judeţului Iaşi.

În acelaşi dosar sunt anchetate de procurorii DNA Iaşi şi Cristina Teodora Jinga, Carmen Irimescu şi Letiţia Popa.

Printre acuzaţiile aduse acestora sunt cele de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, instigare, complicitate la această infracţiune.

În jurul orei 18,30, după aproape 24 de ore de deliberări, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus ca preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, care se afla sub control judiciar, să fie pus sub arest la domiciliu, informează Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza