Crin Antonescu se retrage din politică

Fostul lider al PNL, senatorul Crin Antonescu a anunţat că la finalul mandatului de senator se va retrage din politică.

Adăugat: 23 Februarie 2015
Ultima actualizare:23 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, senator PNL
trimite pe mail

Antonescu a făcut anunţul, duminică, la postul B1 TV, şi a precizat că nu va candida pentru un nou mandat la viitoarele alegeri legislative.

"Retragerea mea din postura de lider politic a venit din proprie iniţiativă. Nu intenţionez să revin în vâltoarea activităţii publice. (...) Nu mai candidez. Foarte probabil mă retrag. Sunt atât de multe lucruri minunate în afară de politică! Mi-ar plăcea să scriu, s-au adunat multe cărţi necitite. Am împlinit 55 de ani. Nu pot fi numit foarte tânăr. Din punctul de vedere al spaţiului politic, e adevărat că aici vârstele sunt relative. Eu niciodată nu am acţionat în cariera mea politică în ideea de a o duce până la capătul vieţii", a declarat Antonescu.

Antonescu a mai spus că unul dintre motivele pentru care nu l-a susţinut în campania pentru prezidenţiale pe candidatul PNL, Klaus Iohannis, a fost legat de proiectul acestuia pe care nu-l cunoştea şi pe care Klaus Iohannis nici n-a mai avut timpul să i-l facă cunoscut.

Potrivit acestuia, nu există în viaţa politică românească "tradiţia ca liderii să-şi asume rezultatul unei bătălii".

Fostul copreşedinte al USL a apreciat că o schimbare de guvern este necesară, dar aceasta implică desemnarea unui guvern mai bun decât cel condus de Victor Ponta, "ceea ce nu este uşor".

În opinia acestuia, în ciuda criticilor aduse, cabinetul Ponta nu este "guvernul odios pe care îl descriu unii", citează Agerpres

În ceea ce priveşte negocierile pentru o nouă majoritate, Antonescu crede că cei care vor un "guvern pro-prezidenţial" trebuie să înţeleagă că sunt absolut necesare aceste compromisuri - "adu-i pe ăia, vorbeşte cu ăilalţi".

Cu toate acesta în opinia lui Antonescu, Guvernul Ponta trebuie schimbat.

"De ce el totuşi trebuie schimbat? Pentru că dinamica alegerilor prezidenţiale, această prezidenţializare psihologică a electoratului românesc şi a opiniei publice din România o fac necesară acum. Cred că ar fi fost mai bine pe destin de durată lungă ca om politic lui Victor Ponta să plece imediat după alegeri. Dar asta înseamnă că trebuie pus un guvern bun, ceea ce nu e uşor lucru", a subliniat Antonescu, la B1TV.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza