Crin Antonescu: România este trenul care se îndreaptă în viteză spre un pod rupt

PD-L, partidul de guvernământ în România, este total incapabil să se schimbe, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, liderul PSD, Victor Ponta.

Adăugat: 15 Mai 2011
Ultima actualizare:15 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Victor Ponta crede că PD-L nu este numai incapabil să se schimbe, dar este incapabil să accepte că România trebuie schimbată.


"A dovedit că este interesat doar de problemele sale interne, de clientela sa politică şi nu de ceea ce România aşteaptă de la un partid politic. Vreau să remarc că PDL a rămas astăzi, în 2011, singurul partid din România care are încă sau şi-a ales în frunte un fost activist al Partidului Comunist Român", a susţinut Victor Ponta.


El a adăugat că atât PSD, PNL, PC, cât şi UDMR au înţeles că România trebuie schimbată la 21 de ani după revoluţie, doar democrat liberalii încearcă menţinerea vechilor structuri.


"PDL şi-a păstrat în frunte un mărunt activist comunist şi încearcă să readucă România la vremurile de dinainte de '89. Am văzut împreună cu întreaga ţară cum între PDL, cei 1.500 de oameni prezenţi la acel congres, şi România s-a tras un zid din ce în ce mai înalt. În sală s-au aflat şi se află în acest moment 1.500 de nomenclaturişti, de oameni care trăiesc foarte bine, de oameni care nu au fost atinşi de criză, de oameni care au mai mulţi bani decât în urmă cu doi, au mai multe avantaje, au mai multă bunăstare, spre deosebire de toţi ceilalţi 20 de milioane, care suntem în afara acestui zid", a afirmat Victor Ponta.


În acest context, copreşedintele USL, a declarat că  toate acestea dovedesc necesitatea schimbării actualei guvernări.


"Dacă Emil Boc nu îşi dă demisia, vom face tot ce ţine de noi să îl schimbăm în perioada imediat următoare, să schimbăm un guvern care a promovat şi care promovează în continuare incopentenţa, corupţia, clientelismul şi stagnarea noastră în sărăcie şi în inegalitate", a mai spus liderul social democrat.Locomotiva este PD-L, însă România este trenulPreşedintele liberal, Crin Antonescu, s-a declarat de acord cu afirmaţia  lui Vasile Blaga, potrivit căreia PD-L -ul "este un tren care se îndreaptă în mare viteză spre un pod rupt", însă, în opinia sa, PD-L "locomotiva...iar trenul este România".


"Şi într-adevăr, condusă cu iresponsabilitate şi înverşunare de Traian Băsescu şi de PD, cel care ieri s-a aşezat pe aceeaşi linie, desprinsă de realitate, România merge către catastrofă. Într-adevăr macazul trebuie schimbat", a afirmat Crin Antonescu.


El a făcut un apel către politicieni, indiferent de culoare politică de a "schima macazul, spre salvarea României".


Liderul USL crede că  cei din PD-L sunt interesaţi doar  de menţinerea la guvernare şi nu de situaţia românilor.


"Congresul de ieri(n.r. sâmbătă) ne-a arătat foarte clar că pentru aceşti oameni care conduc nu doar PD, ci şi România, singura miză este menţinerea în continuare, cu orice preţ, la putere. (...)Despre realităţile României, despre crizele României, despre soluţiile care ar trebui urgent aplicate în România nu s-a vorbit nimic", a mai spus liderul liberal.


În opinia sa, tema reală a Convenţiei PD-L, a fost : "cum omorâm opoziţia, cum reuşim să păcălim în continuare milioane de români, cum reuşim să ne împărţim beneficiile puterii şi cum reuşim să ne menţinem toţi la putere".


El nu a exclus că au la lucrările Convenţie de sâmbătă, au existat şi unele voci democrat liberale care nu au  fost  pe linia partidului, însă acestea au fot voci izolate.


"Apelul USL este foarte clar, încă o dată, către UDMR şi parlamentarii ei, către membri PD şi parlamentarii acestuia, să spargă cercul de iluzie, izolare şi îndepărtare de realitate în care Traian Băsescu, Emil Boc şi acoliţii lor îmbuibaţi i-au închis", a apreciaz Crin Antonescu.Parlamentarii PD-L vor migra către alte partideLiderul PC, Daniel Constantin, a afirmat că are semnale clare că parlamentari ai PD-L vor trece în tabăra USL şi, în perioada imediat următoare, la Senat se va schimba majoritatea parlamentară în favoarea Opoziţiei.


Daniel Constantin a declarat că, şi de această dată, şeful statului a dovedit că este şeful Partidului Democrat- Liberal.


"Preşedintele Traian Băsescu şi-a legitimat încă o dată, dacă mai era nevoie, supremaţia totală asupra unui partid care nu a făcut altceva decât să nenorocească în mod constant şi conştient România, în favoarea camarilei portocalii", a spus liderul PC.


El i-a acuzat de cinism atât pe Emil Boc, cât şi pe  membrii PD-L.


"Din nefericire pentru membri PDL, acest cinism s-a recunoscut şi s-a tradus prin recunoaşterea dl. Emil Boc, un om care nu a făcut altceva decât să sărăcească o treime din populaţia României, în continuare ca lider al lor", a susţinut, în cadrul conferinţei de presă a USL, Daniel Constantin.


În opinia sa, premierul este decis să continue măsurile de reformă.


"Nu am văzut altceva decât un angajament ferm, din păcate, al dlui prim-ministru că va continua măsurile aberante de sărăcire a populaţiei, de terfelire a imaginii profesorilor, de încălcare a drepturilor pensionarilor, a tuturor categoriilor care au fost afectate", a mai spus liderul PC.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
15 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza