Crin Antonescu, preşedintele PNL

"Nu înţeleg de ce oamenii politicii(...) au un drept în plus faţã de ceilalţi angajaţi, care vãd cã pot fi şi chiar vor fi disponibilizaţi. Mi se pare aberant şi mi se pare încã o expresie a clientelismului ridicat la rang de politică de stat"

Adăugat: 14 Septembrie 2010
Ultima actualizare:14 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Întrebat, marţi, despre iniţiativa guvernului Boc  referitoare la  salariaţii care deţin funcţii politice şi care nu vor putea fi concediaţi, în urma acestei prevederi ,  preşedintele PNL, Crin Antonescu a spus că aceasta" este  o discriminare inacceptabilã, o discriminare favorabilã "."Nu înţeleg de ce oamenii politicii, şi cum se defineşte omul politic, au un drept în plus faţã de ceilalţi angajaţi, care vãd cã pot fi şi chiar vor fi disponibilizaţi. Mi se pare aberant şi mi se pare încã o expresie a clientelismului ridicat la rang de politicã de stat", a declarat preşedintele PNL.


Toate aceste prevederi sunt incluse în articolul 30 al Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, publicat pe site-ul Ministerului Muncii:"Art. 30.
(1) Persoanele care ocupă funcţii de conducere în instituţiile şi autorităţile publice care sunt supuse restructurării vor fi trecute pe un post vacant în cadrul structurii organizatorice aprobate potrivit legii, cu respectarea condiţiilor de vechime prevăzute de lege.
(2) În cazul în care postul vacant este inferior postului pentru care persoana îndeplineşte condiţiile impuse de lege, postul vacant va fi transformat la acel nivel.
(3) În situaţia în care în cadrul structurii organizatorice, aprobată potrivit legii, nu există un post vacant, se transformă postul propriu al persoanei într-o funcţie de execuţie,

corespunzătoare studiilor şi condiţiilor de vechime ale acesteia".


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza