Crin Antonescu, preşedinte PNL

"Avem nevoie de o majoritate parlamentară pentru a-l suspenda pe Traian Băsescu".

Adăugat: 20 Mai 2011
Ultima actualizare:20 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, vineri,  într-o conferinţă de presă, că Uniunea Social Liberală  va declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.


Liderul liberalilor a precizat că va trece la această acţiune  imediat ce va avea conturată o nouă majoritate parlamentară.

    
"Reprezentanţii USL în Parlament sunt gata să declanşeze singurele acţiuni politice care conferă stabilitate României - suspendarea lui Traian Băsescu şi înlăturarea Guvernului Boc", a spus Antonescu, care a arătat că acest lucru poate fi reuşit mai repede prin schimbarea majorităţii parlamentare.


Crin Antonescu  a mai spus că luni, USL va avea "scriptic" majoritatea parlamentară la Senat. El i-a îndemnat pe  "toţi membrii actualei majorităţi" să vină alături de USL şi a accentuat că  " urmează să vină şi răspunderea politică şi penală pentru cei care azi îşi bat joc de România şi de români".

    
"Avem nevoie de o majoritate parlamentară pentru a-l suspenda pe Traian Băsescu", a cerut Antonescu.


El a arătat că USL are deja semnale concrete dinspre membrii PDL care vor să treacă în tabăra opoziţiei, însă a precizat că va face anunţurile publice când aceste treceri se vor concretiza.

    
Crin Antonescu a mai susţinut că soluţia pentru stabilitatea României şi pentru ieşirea din criză e constituirea unei noi majorităţi pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi pentru înlăturarea PDL de la guvernare.

    
Antonescu a precizat că, din declaraţiile făcute, joi, de preşedintelui Traian Băsescu la postul public de temeviziune, reiese că  şeful statului  a decis reducerea salariilor şi tăierea pensiilor, deşi nu are nicio atribuţie constituţională prevăzută de Legea fundamentală.

    
"Avem un preşedinte care încalcă Constituţia şi îşi asumă prerogative pe care nu le are, iar de cele pe care le are se achită lamentabil. Preşedintele trebuie să vină să spună, nu dacă pot sau nu pot face bucureştenii referendum, ci cum stăm cu politica externă  de care e responsabil, care sunt motivele eşecului Schenghen, să spună de ce România a ajuns o ţară izolată, de mâna a treia în  UE", a mai declarat presei ,Crin  Antonescu.

  Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza