Crin Antonescu: Nu ştiu dacă voi candida la alegerile prezidenţiale

Liderul PNL, Crin Antonescu, a participat, vineri, la o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii formaţiunii sale politice, la Craiova, unde a explicat şi motivele care l-au determinat să iniţieze constituirea Uniunii Social Liberale.

Adăugat: 26 Martie 2011
Ultima actualizare:26 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele liberal a declarat, că, deocamdată, nu ştie dacă va candida la alegerile prezidenţiale, dar este convins că, reprezentantul Uniunii Social Liberale (USL) va câştiga sigur scrutinul pentru Palatul Cotroceni.

 

 

"Nu ştiu dacă voi candida la alegerile prezidenţiale. În momentul în care această problemă se va pune, USL va lua o decizie, va avea un candidat. Că voi fi eu, că va fi altul, el va câştiga. Şi la preşedinţie va funcţiona tot principiul alianţei", a a declarat Crin Antonescu.

 

 

 

El a mai spus că USL va prelua guvernarea României, cel mai târziu în urma alegerilor din 2012, iar dacă ar fi mai devreme numai "Dumnezeu ştie".

 


 

 

Acesta a declarat că intrarea în alianţă, alături de Partidul Social Democrat nu a fost o decizie personală, ci a fost luată după consultări consistente cu preşedinţii filialelor judeţene şi cu reprezentanţii partidelor în organizaţia locală.

 

 


"Este foarte greu ca, după 20 de ani de confruntare, cu cicatrici, pe teren, nu pe blog, după tot ceea ce înseamnă distanţa doctrinară dintre noi şi PSD, să ajungem, astăzi, împreună. De fiecare dată, PNL a intrat în alianţe care se constituiau, pentru a încerca să oprească, să schimbe, să înlăture regimuri, preşedinţi, partide, guverne care aveau tendinţe de partid-stat şi care puneau în pericol sau întârziau aşezarea statului de drept şi a mecanismelor democratice în România.

 

 

 

Crin Antonescu a cerut liberalilor olteni să ajute la armonizarea structurilor USL, astfel încât această alianţă să devină o alternativă la actuala putere.

 

 

 

"Această alianţă va începe să producă efecte în momentul în care va prelua guvernarea României şi cred că acest moment va fi cel târziu la alegerile parlamentare de anul viitor, cel mai devreme, Dumnezeu ştie. Printre altele, am făcut această uniune pentru a spori şansele de a nu fi nevoiţi să aşteptăm până în 2012 şi în sensul acesta toate demersurile pe care le putem face, le facem, dar, dacă mâine s-ar putea să ne asumăm responsabilitatea de a repara ce a stricat actuala putere", a mai spus Crin Antonescu.Autor:
Florin Firu
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Florin Firu
Adăugat:
26 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza