Crin Antonescu: Niciun oficial american nu a transmis că România e izolată

Liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că preşedintele Traian Băsescu s-a erijat într-un supraemisar al Victoriei Nuland şi că nu s-a transmis că suntem în prăpastie sau izolare.

Adăugat: 14 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu a dezinformat naţiunea română şi s-a erijat într-un supraemisar al Victoriei Nuland.

El a precizat că niciun oficial american nu a transmis, nici chiar voalat, că România e în izolare sau cu un picior în prăpastie.

"Domnul Traian Băsescu  s-a erijat într-un supraemisar al Guvernului Statelor Unite, spunând cu totul altceva faţă de ce a spus doamna Nuland", a spus Crin Antonescu într-o declaraţie de presă.

Antonescu a ţinut să precizeze că mesajul dat public de Nuland, inclusiv legat de interesul SUA faţă de statul de drept din România, este unul corect.

"Niciodată vreunul din partenerii oficiali ai României nu a evocat starea de izolare a României, sau iminenţa acesteia", a susţinut Antonescu.

El a adăugat că România nu poate fi într-o stare de izolare, pentru că este parte integrantă a unor structuri şi alianţe care garantează ieşirea din starea de izolare.
 
"Preocuparea pentru apărarea statului de drept este legitimă la noi toţi. În sensul acesta a vorbit Victoria Nuland de interesul cetăţenilor de a apăra statul de drept", a spus liderul liberal.

El a precizat că Legea aministierii şi graţierii nu va fi votată.
 
"Nu poţi să sperii cetăţenii acestei ţări şi nu poţi să îi minţi.Traian Băsescu a trecut pragul interpretării rău-voitoare, pur şi simplu a dezinformat", a completat Crin Antonescu.

Băsescu: România, la un pas de izolare
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Victoria Nuland a venit la Bucureşti emisar al Guvernului SUA şi a transmis un mesaj extrem de serios, menit să îi îngrijoreze pe români şi pe politicieni, legat de statul de drept din România, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării.

Preşedintele a arătat că vizita Victoriei Nuland a fost tratată de unii ca "o vizită pentru a ne felicita la zece ani de la intrarea în NATO, sau o vizită ca să ne bată pe spate".

"Vreau să vă dau mesajul exact şi corect, este un mesaj care trebuie să îi îngrijoreze pe români şi în egală măsură pe politicieni, şi nu mă joc cu vorbele, cu atât mai mult cu cât ştiu că ele, în câteva minute, vor fi în toate cancelariile", a anunţat preşedintele Băsescu.

"Suntem pe marginea prăpastiei. Dacă majoritatea parlamentară, în frunte cu Victor Ponta și Crin Antonescu, va continua atacurile asupra statului de drept, riscăm intrarea într-o lungă perioadă de izolare", a mai spus preşedintele.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:
16 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza