Crin Antonescu: Democraţia se bazează pe folosirea dreptului de vot

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că democraţia se bazează pe folosirea dreptului de vot de către cetăţeni şi pe participarea la urne, nicidecum pe absenţă.

Adăugat: 27 Iulie 2012
Ultima actualizare:27 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail
La final de campanie, Crin Antonescu s-a adresat românilor, vineri seara, cu mesajul "democraţia se bazează pe folosirea dreptului la vot şi nu pe absenţă".
 
"Nu trebuie să uităm niciunul dintre noi că nimic trainic, nimic durabil, nimic fundamental nu se aşază în democraţie decât prin participare, decât prin folosirea de către cât mai mulţi cetăţeni a acestui drept fundamental. Democraţia se bazează pe folosirea dreptului de vot de către cetăţeni. Democraţia se bazează pe participare şi nu pe absenţă. Participarea, implicarea şi folosirea dreptului de vot este, în fond, singura garanţie pentru fiecare cetăţean că politicienii se conformează voinţei cetăţenilor", a spus Antonescu.
 
Preşedintele interimar a adăugat faptul că, potrivit Constituţiei, fiecare cetăţean are dreptul de a alege dacă foloseşte dreptul său de a vota sau nu, adăugând că nimeni nu poate fi obligat să voteze sau împiedicat să facă acest lucru, aceste fapte fiind pedepsite de lege.

De asemenea, Crin Antonescu, a lansat un apel către reprezentanţii instituţiilor publice, responsabile în desfăşurarea referendumului, să îşi facă datoria, să respecte şi să apere legea.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Mugur Mihăiţă
Adăugat:
27 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza