Creștinii sărbătoresc Învierea Domnului

Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii este celebrată, astăzi, de creştinii ortodocşi, greco-catolici şi neo-protestanţi.

Adăugat: 12 Aprilie 2015
Ultima actualizare:12 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici participă, astăzi, la prânz, la slujba din prima zi de Paşte, prilej de a lua lumină pentru toţi cei care nu au reuşit acest lucru în noaptea de Înviere.

Oficiată în toate bisericile, slujba din prima zi de Paşte se mai numeşte şi Învierea Mică.

Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos este cea mai mare sărbătoare a Ortodoxiei, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit la slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală.

Înaltul ierarh a împărţit lumină din lumina adusă de la Ierusalim şi i-a îndemnat pe oameni să se roage pentru creştinii care suferă pentru credinţa lor.

La miezul nopţii credincioşii au mers la biserici sau mănăstiri, unde au primit lumina de la preoţi şi au cântat "Hristos a înviat!".

La Catedrala Patriarhală din Capitală, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a împărţit, de asemenea, lumina adusă de la Ierusalim şi i-a îndemnat pe credincioşi să se roage pentru creştinii care suferă pentru credinţa lor.

"Transmitem pacea şi bucuria lui Hristos cel înviat în jurul nostru celor dragi în familie, celor cunoscuţi, vecinilor, dar şi celor săraci suferinzi şi singuri. Să ne rugăm pentru românii de pretutindeni, dar să ne rugăm şi pentru creştinii persecutaţi în lume în diferite ţări, ne rugăm şi pentru cei care se află acum în stare de conflict armat şi îşi plâng morţii sau răniţii lor, ne rugăm ca iubirea, pacea şi lumina lui Hristos să aducă alinare celor în suferinţă şi incurajare celor care se află în deznădejde. Tuturor vă dorim sărbătorile de Paşte pace şi bucurie, sănătate într-un mult şi binecuvântaţi ani. "Hristos a înviat!", a spus Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Românii aflaţi la lucru în Israel şi pelerinii la Locurile Sfinte au participat, în această noapte, la Slujba Învierii desfăşurată la aşezământul românesc de la Ierusalim şi la biserica din Tel Aviv.

La lăcaşul de cult din Yafo, ambasadoarea României, Andreea Păstârnac, şi diplomaţii au luat lumină alături de credincioşi din ţară şi din Republica Moldova, a transmis corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza