Creştinii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc Paştele

Aproximativ un milion de catolici din România sărbătoresc astăzi Paștele. În cursul nopţii, Înalt Presfinţitul Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, a oficiat la catedrala Sfântul Iosif liturghia pascală.

Adăugat: 5 Aprilie 2015
Ultima actualizare:5 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Creştinii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc astăzi Paştele, iar pentru ortodocşi şi greco-catolici este Duminica Floriilor.

La noi în ţară sunt aproximativ un milion de catolici.

Ei participă în această dimineaţă la Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului.

În cursul nopţii, Înalt Presfinţitul Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, a oficiat la catedrala Sfântul Iosif liturghia pascală.

El i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi la slujbă la introspecţie.

"Să avem curajul să privin în noi, ca să ne putem apropia de misterul învierii lui Hristos cu fruntea sus. După ce ne-am eliberat de frica din noi şi de tot întunericul, să mergem ca şi apostolii spre cel înviat. Trebuie să ne aplecăm în faţa lui Dumnezeu cu toată fiinţa noastră, să ne golim de toţi idolii noştri, să ne golim de tot ceea ce este rău, de ceea ce ne îngreunează, de întunericul din noi încă o dată. Să ne plecăm şi să îl adorăm pe Dumnezeu. Fără adoraţie nu putem să intrăm în spiritul învierii lui Hristos", a spus Ioan Robu.

La Vatican, Papa Francisc va rosti, la prânz, tradiţionalul mesaj Urbi et Orbi, în mai multe limbi ale lumii, inclusiv în română.

Ortodocşii şi greco-catolicii sunt în Duminica Floriilor, ce aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, acum aproape 2000 de ani.

Azi, după slujbă, credincioşii vor primi ramuri de salcie sfinţite.

Peste 1,4 milioane de români îşi serbează astăzi onomastica. În cazul bărbaţilor, cele mai populare nume sunt Viorel şi Florian, iar în cazul femeilor, Florentina şi Florica.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
5 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza