Creșterea prețurilor la gaze "nu e un capăt de țară"

Vicepreședintele PDL, Adriean Videanu susține că cheltuielile cu creșterea prețurilor la gaze și energie termică vor fi nesemnificative în bugetul unei familii.

Adăugat: 10 Octombrie 2010
Ultima actualizare:10 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Chiar dacă preţurile gazelor şi energiei termice vor creşte cu 5-6%, "nu este un capăt de ţară", iar cheltuielile suplimentare ale fiecărei familii vor fi nesemnificative, a declarat, duminică, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de Pro TV.


"Chiar dacă preţul gazelor se va majora cu 5-6%, pe familie lunar va înseamna 2 lei, iar pe gigacalorie va fi 5,7 lei pe familie, dar este decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Nu cred că este un capăt de ţară pentru o familie  2 lei şi 5,7 lei", a afirmat Videanu, care deţine funcţia de primvicepreşedinte în cadrul PD-L.


El a făcut această afirmaţie întrebat dacă ANRE va majora preţul gazelor şi în contextul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a spus că în Guvern, pe când mai deţinea portofoliul Finanţelor, s-a discutat despre o majorare a preţului gazelor cu 7%.


Preşedintele ANRE, Dan Iulius Plaveti, a afirmat, joi, că în luna noiembrie Autoritatea va finaliza o analiză privitoare la evoluţia preţurilor gvazelor naturale livrate consumatorilor, informează Mediafax.


"Noi nu facem speculaţii pe această temă. În momentul când vom avea o variantă clară, în care vom ţine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veţi fi anunţaţi", a declarat Plaveti după o conferinţă de presă.


Preţurile la gaze şi energie nu au suferit modificări în acest an.


Tariful gazelor naturale a scăzut cu 5% la 1 iulie 2009, după ce la 1 mai a fost redus cu 3%, iar preţul plătit de populaţie pentru electricitate a fost menţinut şi în 2009.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza