Creşte numărul victimelor atentatelor de la Bruxelles

La Bruxelles, bilanţul victimelor după atentatele teroriste din cursul dimineţii a urcat la 34 de morţi.

Adăugat: 22 Martie 2016
Ultima actualizare:22 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Au fost luate măsuri sporite de securitate, iar transportul public şi comunicaţiile telefonice sunt paralizate.

Corespondenta RRA la Bruxelles, Cerasela Rădulescu transmite:

"Într-adevăr, cifrele sunt provizorii, vorbim de 34 de morţi în total şi cei mai mulţi dintre ei, numai la staţia de metrou Maelbeek, unde mă aflu în prezent. Am văzut imagini de coşmar. Lumea este panicată, răniţi, sânge pe trotuar. Sunt peste 100 de răniţi şi aceştia sunt numai la staţia de metrou Maelbeek, undeva lângă instituţiile europene. Bruxelles-ul trăieşte un coşmar şi nu s-a confruntat cu astfel de atacuri teroriste în ultimii ani. Repet, la aeroport, în această dimineaţă, la oră de vârf, ora locală 8:06 - 9:06 la Bucureşti - câţiva terorişti au detonat bombe în aeroport, în holul de îmbarcări. Aceştia au folosit şi arme Kalaşnikov cu care au tras - spune Poliţia - iar unul din atacatori a strigat în limba arabă. Este foarte clar că pistele conduc spre atentate teroriste. Este panică. Copiii sunt blocaţi în şcoli, nu avem voie să îi preluăm până la ora patrui, din măsuri de securitate. Aşa cum spuneai şi tu, mijloacele de transport sunt paralizate. Salvările trec în continuu. Aici, la staţia de metrou este infernal. S-a încercuit deja un perimetru, ca să nu mai vorbim la aeroportul Zaventem, unde circulaţia a fost întreruptă în zonă şi, în continuare, sunt percheziţii în tot Bruxelles-ul în căutarea unor alţi potenţiali terorişti, pentru că se pare că povestea nu se încheie aici. Aşa cum ştim, ne aflăm la alertă maximă din nou, începând din această dimineaţă - patru din patru - alertă teroristă maximă şi ar mai fi de spus că statele vecine Belgiei au anunţat măsuri de securitate suplimentare la frontiere, iar că centrala nucleară de la Tihange, cea mai importantă de pe teritoriul Belgiei, a fost inclusă într-un plan special de securitate de teama atentatelor teroriste şi a unui incident nuclear. Am văzut, aşa cum spuneam, imagini înfiorătoare, oameni panicaţi. Nimeni nu înţelege de ce capitala europeană traieşte astfel de momente. Voi reveni cu informaţii pe parcursul întregii zile. Din fericire, comunicaţiile se pare că s-au reluat şi putem comunica din acest moment".

Realizator: Dar transportul în comun este în continuare paralizat, spui.

Reporter: Paralizat. Într-adevăr, metroul nici nu se pune problema să funcţioneze. A fost închis imediat...

Realizator: Nici trenurile?

Reporter: Trenurile, la fel, mai ales cele care se îndreaptă spre aeroport. Şi ar mai fi de spus că toate aeroporturile din Belgia se află sub alertă de cod roşu - patru din patru - sunt închise. Nu zboară niciun avion deasupra Belgiei în acest moment.

De menţionat că în Belgia, a fost anunţat doliu naţional de trei zile după actele teroriste de astăzi de la Bruxelles, informează publicaţia Le Soir.Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza