Creşte interesul pentru programul guvernamental "Investeşte în tine"

În ultimul an, a crescut interesul pentru programul guvernamental "Investeşte în tine", iar ritmul de acordare a garanţiilor de către stat s-a dublat.

Adăugat: 10 Martie 2019
Ultima actualizare:10 Martie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fondul Român de Contragarantare a anunţat săptâmâna aceasta că a acordat creditul cu numărul o mie în cadrul unui program destinat celor care vor să investească în formare profesională, educaţie, cultură, sănătate, sport sau în propria locuinţă.

De altfel, în ultimul an, a crescut interesul pentru programul guvernamental "Investeşte în tine", iar ritmul de acordare a garanţiilor de către stat s-a dublat.

Valoarea totală a acestor garanţii emise de FRC în numele şi contul statului român, în intervalul octombrie 2018 - februarie 2019, este de aproximativ 28 de milioane de lei.

Ritmul acordării de garanţii de către fond s-a dublat în anul curent fată de 2018, iar interesul pentru acest produs, de la demararea programului şi până în prezent arată o distrbuţie relativ echilibrată pe tot teritoriul ţării.

Astfel, 16% dintre garanţiile emise de Fondul Român de Contragarantre au fost acordate pentru beneficiari din regiunea Bucureşti-Ilfov, 30 de procente în zona de est, 32% în zona de sud a ţării şi 33% în zon de vest.

Creditele acordate în cadrul programului "Investeşte în tine" au costuri şi dobândă zero, întrucât acestea sunt suportate de statul român, însă oferă şi avantaje tehnico-administrative, generate de interconectarea resurselor tehnologice ale FRC cu instituţiile bancare partenere.

Garanţia oferită de fond în numele şi contul statului reprezintă 80% din valoarea creditului, exceptând dobânzile şi alte costuri adicente programului, care sunt decontate prin Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza