Crescătorii de animale îşi continuă protestul până vor primi subvenţiile de la stat

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a virat (APIA), până acum, fermierilor români, aproape toată suma aferentă subvenţiilor pentru 2015, respectiv 1,9 miliarde de euro.

Adăugat: 22 August 2016
Ultima actualizare:22 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Au mai rămas de plată aproximativ 200 de milioane de euro, a anunţat, astăzi, directorul APIA, Nicolae Horumbă.

El a explicat că angajaţii agenţiei lucrează în ritm accelerat, pentru ca toţi banii să ajungă la agricultori cât mai curând posibil, dar a atras atenţia că multe documente depuse de aceştia au fost incomplete sau incorect întocmite.

"Fermierii se întreabă de ce lucrurile merg mai greu pe schemele de sprijin cu plată. Autorizarea cererilor presupune un proces de verificare administrativă a cererilor de plată, cereri de plată care nu întotdeauna au fost depuse complete şi corecte. Vineri erau 10.049 de erori în1288 de cereri, prelungesc termenele la care aceşti fermieri şi-ar putea primi banii. Noi înţelegem că fermierii care fac greva foamei acuma sunt nemulţumiţi de faptul că plăţile se mişcă încet, dar se mişcă încet şi din motive care ţin de modul în care fermierii îşi completează cererile de plată, de greşelile care se fac în cererile de plată şi asta necesită clarificări cu fermierii", a explicat Nicolae Horumbă.

Fermierii care se află de mai multe zile în greva foamei în faţa Palatului Victoria din Bucureşti, nemulţumiţi că nu au primit încă subvenţiile de la stat, au discutat, astăzi, cu ministrul pentru consultare publică, Violeta Alexandru, şi cu şeful Cancelariei Primului Ministru, Dragoş Tudorache.

Deşi medicii i-au atenţionat că vremea calduroasă le poate pune vieţile în pericol, crescătorii de animale au decis să-şi continue protestul până când vor primi toţi banii de la guvern.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza